Savjetovanje o projektima u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

U Kukavici, sportsko-rekreacionom centru, 22. 02. održana su predavanja za poljoprivredne proizvođače iz istočnog dijela županije, a isti takav skup za drugi dio županije održan je 23. 02. u Gudovcu.Teme predavanja  bile su još uvijek aktualne promjene u Zakonu o izravnim plaćanjima, o uvođenju ARKOD-a; o dobroj poljoprivrednoj praksi; o važnosti Nitratne direktive, te o FADN-u . Predavači su bili djelatnici HZPSS-a.

Dominka Pretula, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, slatkovodno ribarstvo i lovstvo, obavijestila je prisutne o mogućnosti kreditiranja proljetne sjetve od strane županije, te o sufinanciranju kupnje junica.

Poljoprivrednici su iskazali veliko zanimanje, pa su svojim upitima potaknuli i razvili vrlo živu raspravu o temama i izvan okvira ovih predavanja.

Savjetnici HZPSS-a su najavili održavanje tematskog Okruglog stola o ARKOD-u, te Zakonu o državnoj potpori, poljoprivredi i ruralnom razvoju, na kojem bi sudjelovali mjerodavni predstavnici Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Okrugli stol će se održati u okviru 13. proljetnog međunarodnog Bjelovarskog sajma u Gudovcu, 27. ožujka 2010. godine u 11.00 sati u Velikoj sajamskoj dvorani.

                                                         Područni odjel HZPSS-a Bjelovarsko-bilogorske županije

Grozdana Grubišć-Popović, dipl. ing. agr.

stručna savjetnica za hortikulturu

Pripremi za ispis