Donesena odluka o terminu 8. Natjecanja orača Republike Hrvatske

U prostoru Virovitičko-podravske  županije 11. veljače, kod domaćina župana Tomislava Tolušića, zamjenika Zdravka Dijakovića i pročelnice Upravnog odjela za poljoprivredu VPŽ Ana-Marije Petin, sastala se radna skupina sa posrednim akterima: načelnicom Općine Suhopolje Zlatom Šljivac, direktorom tvrtke Diba d.o.o. Suhopolje Ilijom Blaževićem, predstavnicima Udruge orača Virovitičko-podravske županije na čelu sa predsjednikom Željkom Žibregom, dopredsjednikom Sinišom Hrgovićem, tajnikom Ivanom Ključecom i predsjednicom Nadzornog odbora, ujedno i i šeficom Područnog Odjela HZPSS Virovitičko-podravske županije Ljubicom Kravaršćan, te glavnim gostom članom Izvršnog odbora HUONO-a i dopredsjednikom Svjetske oračke organizacije (WPO) Tugomirom Majdakom.

Na radnom sastanku donesena je odluka da će se 8. Natjecanje orača RH održati u Općini Suhopolje, 27.- 28. 8. 2010. na parceli tvrtke Diba d.o.o Suhopolje. Na Udruzi orača Virovitičko-podravske županije ostaje dužnost da formira Organizacijski odbor koji će raditi na pripremi i organizaciji ove manifestacije koja će ujedno kao takva biti i u sklopu proslave Dana Županije a istovremeno i kao manifestacija proslave dana Općine Suhopolje.

Osim ove informacije kao vijesti, šaljemo signal i svim Udrugama orača kako bi iste do termina održavanja 8. Natjecanja orača RH održale svoja županijska natjecanja i na vrijeme prijavile svoje kandidate za državno natjecanje.

Pokrovitelj 8. Natjecanja orača su: MPRRR; Virovitičko-podravska županija, Općina Suhopolje i DIBA d.o.o. Suhopolje, a organizatori: HUONO, HZPSS i Udruga orača Virovitičko-podravske županije.

 Područni odjel HZPSS-a Virovitičko-podravske županije
Siniša Hrgović, dip. ing. agr.,
viši stručni savjetnik za ratarstvo

 

Pripremi za ispis