Proslavljena treća godišnjica Udruge Bil-Sir

Na skupštini su bili nazočni predstavnici Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja , Karmen Sinković i Leopold Haramija, Bjelovarsko-bilogorski župan Miroslav Čačija, pročelnica za poljoprivredu Bjelovarsko-bilogorske županije Dominka Tomerlin-Pretula , pročelnik za gospodarstvo Grubišnog Polja Ivica Ahac, načelnici općina  Velike Pisanice, Velikog Grđevca i Šandrovca, zatim predstavnik turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Antun Turčić,  veterinarski inspektor Ivica Lekšić i predstavnici Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu Bjelovarsko-bilogorske županije. Osim uvaženih gostiju u posjet su nam došli sirari iz Zadarske županije. Tradicionalna druženja bjelovarsko-bilogorskih i zadarskih sirara se neće završiti ovom skupštinom nego u ožujku se planira uzvratni posjet Biogradu.

Nakon ove izuzetno uspješne godine smo predstavili rad Udruge i naše planove i stremljenja. Osim što smo educirali 40-tak članova Udruge u 2009. godini i bili na 2 studijska putovanja u zemlji i inozemstvu, nastavljamo sa  edukacijom , sa stručnim putovanjima, i sa projektima. Sami nismo mogli ovoliko napraviti nego suradnjom sa Ministarstvom poljoprivrede i lokalnom i regionalnom upravom, sa školom „Bartol Kašić“ i Bjelovarskim sajmom.Baš zbog takve svesrdne pomoći članovi udruge „BIL-SIR“ su se dogovorili sa se zahvale pojedincima i institucijama koji su im pomogli u radu, bilo kao udruzi ili kao pojedincima. Priznanja i zahvale podijelio je predsjednik Udruge Zdravko Kos.

Naši gosti kojima smo odali priznanje u svom govoru su naglasili da udruga kao oslonac proizvođačima i stručna pomoć su ključ uspjeha i proizvođača pojedinačno i udruge u cjelini i da će proizvođači jedino tako moći se lakše prilagođavati novim pravilima , pravilnicima , a i doći do svojih prava. U predvorju sportsko-rekreativnog centra članovi udruge „Bil-sir“ i gosti iz udruge „Maja“ su izložili svoje proizvode i pokazali svoja brojna priznanja i nagrade.  

                                           Područni odjel Bjelovarsko-bilogorske županije
Darija Marković, dipl.ing, agr.
viši stručni savjetnik za stočarstvo

                                                                 

Pripremi za ispis