Kako krizu riješiti zajedničkim snagama – hrvatski model

To je bila osnovna misao vodilja sastanka održanog s ciljem traženja najpovoljnijeg rješenja novonastalih problema u poljoprivrednoj proizvodnji. Rijetko se kada u tolikom broju i na jednom mjestu nađu rukovoditelji poslovnica vodećih banka jedne županije, predstavnici lokalne uprave, komora i stručnjaci s istim ciljem.

Globalna se kriza najjače odrazila u poljoprivredi, gdje je zbog dugotrajnog obrta kapitala, padom cijena proizvoda, nekvalitetnim uvozom i nesređenim tržišnim uvjetima, direktno ugrožena postojanost jedne od naših najvažnijih gospodarskih grana, a to je poljoprivreda.

Skupu su nazočili ravnatelj HZPSS-a dr. Ivan Katalinić, načelnik Odjela za stočarstvo mr. sc. Srećko Ladišić, te rukovoditelj PO Koprivničko-križevačke županije Antun Tomašević, mag. inž. Aktivno se uključio i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota, inž. sa svoja dva pročelnika Denisom Maksićem, dipl. ing. i Marijanom Štimcem, dipl. oec., te predstavnici HBOR-a, HPK-e , HGK-e, PORE-Razvojne agencije.

Najviše prijedloga od svih o ovoj problematici i rješenjima kod nas i vani, dao je dr. vet. med. Zvonimir Bobetić iz Croatiastočara.

Svi su se na kraju složili, a pogotovo predstavnici bankarskog sektora, da se nastavi i dalje s organiziranjem ovakvih sastanaka  jer je u interesu svih dobro poslovanje kako naših OPG-a, tako i svih u ovom interesnom lancu.

                                             

 Područni odjel HZPSS-u Koprivničko-križevačke županije
                     Antun Tomašević, mag. inž., rukovoditelj Područnog odjela
 
Pripremi za ispis