Predavanja za poljoprivrednike u Varaždinskoj županiji

Odaziv poljoprivrednika bio je izuzetan, puna dvorana Varaždinske županije u kojoj se tražilo i mjesto više. Voditelj područnog odjela Varaždinske županije mr. sc. Zvonimir Jantol otvorio je predavanje uz nekoliko uvodnih riječi, nakon čega je prof. dr. sc. Bruno Novak s Agronomskog fakulteta započeo s vrlo detaljnim predavanjem o uzgoju stevije. Nakon predavanja poljoprivrednici su postavljali brojna pitanja i iskazali veliki interes gdje nabaviti sadnice, koliko sadnica je potrebno za jedno domaćinstvo, načini sušenja, skladištenja i konzumacije te ekonomske i zdravstvene koristi te vrijedne biljke. Na žalost zbog ograničenog vremena prof. dr. sc. Brune Novaka ostavljeni su brojevi telefona gdje svi zainteresirani mogu dobiti informaciju više.

Nakon toga uslijedila su kratka informativna predavanja stručnih savjetnika HZPSS-a o aktualnim temama: ARKOD, IPARD, FADN, novi zakoni o poljoprivredi i izravnim plaćanjima te Nitratnoj uredbi.

U suradnji s Gradom Ivancem isti dan poslijepodne održano je i predavanje u Ivancu. Teme su bile kao i u Varaždinu: ARKOD, IPARD, FADN, novi zakoni o poljoprivredi i izravnim plaćanjima te Nitratnoj uredbi, a predavanja su održali stručni savjetnici HZPSS-a. Predavanje s istim temama održano je i u Novom Marofu 22. siječnja.

Raspored ostalih predavanja:
– Visoko 25.01. u 18h ,
– Vidovec 26.01. u 11 h,
– Bednja 27.01. u 19 h,
– Lepoglava 29.01 u 17 h,
– Cestica 01.02. u 18 h,
– Varaždinske toplice 05.02. u 18 h.
Područni odjel HZPSS Varaždinske županije
Gordana Brečak, mag. ing. agr.,
savjetnica na Projektu kontrole onečišćenja u poljoprivredi
Pripremi za ispis