Međunarodna manifestacija maslinara Mediterana

Prijem uzoraka maslinovog ulja za ocjenjivanje i natjecanje u kvaliteti izvršit će se  od 14. do 21. prosinca 2009. godine u hotelu ZAGREB (kod recepcije) u vremenu od 8 do 14 sati.
Hotel Zagreb nalazi se u Duilovu (nasuprot groblju Lovrinac) iz trajektnog pristaništa i autobusne stanice vozi direktno autobus broj 15 (zadnja stanica).

Uzorci se mogu poslati poštom na adresu SAVEZ MASLINARA I ULJARA Splitsko-dalmatinske županije, Šimićeva 1, 21000 SPLIT.

Natjecanje je organizirano u klasama:

a/ ekstra djevičansko maslinovo ulje proizvedeno tiještenjem na presama – miješane sorte;
b/ ekstra djevičansko maslinovo ulje proizvedeno centrifugom – miješane sorte:
c/ ekstra djevičansko maslinovo ulje 100 % sortno, isključivo od domaćih sorata;
d/ ekstra djevičansko maslinovo ulje 100 % sortno, isključivo od stranih sorata;
e/ ekstra djevičansko ekološko maslinovo ulje, s znakom «hrvatski eko proizvod»;
f/ ekstra djevičansko maslinovo ulje u pakovini s etiketom i proizvodnjom većom od 500 litara;
g/ konzervirane zelene i crne masline i razni proizvodi od ploda domaćih sorata masline;
h/ dizajn boce i etiketa pakovine iz klase «f».

Za natjecanje na manifestaciji u klasama od «a» do «e» uz popunjenu prijavnicu, potrebno je dostaviti pola litre maslinovog ulja i uplatiti iznos od 200,00 (dvjesto) kuna za troškove ocjenjivanja, nagrade i stručni skup (predočiti uplatnicu) na žiro račun broj: 2330003-1100336766 Splitska banka na ime: Savez maslinara – Split, model 01, poziv na broj 111-2010, za natjecanje na MS-2010, ili uplatiti gotovinom prilikom predaje uzorka.

Za natjecanje u klasi «e» pored naprijed navedenih uvjeta, potrebno je još dostaviti kopiju potvrdnice o pravu korištena znaka «Hrvatski eko proizvod».

Za natjecanje u klasi «h», pored naprijed navedenih uvjeta za natjecanje u kvaliteti ulja u klasi «f», potrebno je dostaviti još jednu originalnu praznu pakovinu proizvoda radi ocjene izgleda.

Ove se godine očekuje na natjecanju preko tisuću uzoraka (prošle ih je godine bilo 1.018) iz desetak mediteranskih zemalja, a na samom stručnom skupu, na kojem će izlagati najugledniji stručnjaci iz Hrvatske, očekujemo više od 800 sudionika.

U sklopu manifestacije održat će se vođena degustacija domaćih sortnih ekstra djevičanskih maslinovih ulja od strane stručnjaka (senzorskih analitičara) i gastronoma i nutricionista, gastronomska prezentacija sljubljivanja hrane s određenim sortama ulja, a u maloj sali organizirat će se izložba opreme i sredstava za uzgoj maslina i proizvodnju maslinovog ulja. Na kraju stručnog skupa upriličit će se podjela diploma, medalja i priznanja, dok će se nagrade podijeliti i proglasiti šampion na svečanoj večeri, s početkom u 19 sati u hotelu Zagreb.

Važno je napomenuti da je nazočnost stručnim predavanjima besplatna i poželjna za sve natjecatelje i posjetitelje manifestacije.

Sve informacije možete dobiti kod organizatora Sinaja Bulimbašića na mobilni telefon broj 098/185-66-30.

                                                                                                                          Ured ravnatelja – Odjel za hortikulturu
Višnja Šimunović, načelnica
Pripremi za ispis