VI. Poljoprivredni božićni sajam i V. Izložba rakija Zagrebačke županije u Pušći

VI. Poljoprivredni Božićni sajam održati će se od 4. do 6. prosinca 2009. godine u dvorani Osnovne škole Pušća, Zagorska 2, Donja Pušća, od 10.00 do 18.00 sati.

Na sajmu se pojavljuje 70 izlagača iz 5 hrvatskih županija, koji će izložiti i na prodaju ponuditi vlastite proizvode, i to med, pčelinje proizvode, rakije, likere, džemove, sireve, tradicijski nakit i suvenire, sušeno voće i povrće, ljekovito bilje, božićni ukrasi, cvjetni aranžmani, biljne kreme i sl.

U sklopu sajma održati će se i V. Izložba rakija zagrebačke županije s ocjenjivanjem. Ocjenjivanje je održano 16. i 17. studenog 2009. godine, a ocjenjeno je 113 rakija i likera od 47 izlagača. Na ocjenjivanju rakija Zagrebačke županije u Pušći 12 rakija dobilo je zlatnu diplomu, 35 rakija srebrnu diplomu, 32 rakije brončanu diplomu,a 15 rakija dobilo je priznanje. Odbačena su 19 uzoraka rakija i likera. Ocjenjivanje rakija izvršila je prosudbena komisija u sastavu:

  1. Dunja Mežnarić, dipl. ing., predsjednica 
  2.  Anđela Šafranec, dip. ing., član
  3. Vlasta Rubeša Vili, ipl. ing., član
  4. Vesna Jurak, dipl. ing., član
  5. Ana Cvjetičanin, dipl. ing., član
  6. Renata Sahor, dipl. ing., član

Ocjene prosudbene komisije objaviti će se na otvorenju sajma, 4. prosinca 2009. u 12.00 sati, gdje će se posjetitelji moći informirati o izloženim rakijama.
Uz dodjelu zlatnih, srebrnih, brončanih diploma proglasiti će se i šampionska rakija.

Područni odjel HZPSS-a Zagrebačke Županije
Manuel Čičko, dipl. ing. agr.,
stručni suradnik

Pripremi za ispis