Osnovana Udruga malih sirara Virovitičko-podravske županije „Kumice“

Osnovni cilj djelovanja Udruge jest upoznavanje i povezivanje malih proizvođača sira s područja Virovitičko-podravske županije radi unaprjeđenja sirarske djelatnosti, podizanje kvalitete proizvoda, razmjena iskustava, edukacija i pružanje stručne pomoći članovima za što uspješnije stvaranje, promicanje i plasman sira i drugih mliječnih proizvoda.

Na osnivačkoj skupštini prihvaćen je statut Udruge, izabrana su tijela Udruge, utvrđen je program za 2010. godinu.

Za predsjednicu je izabrana gospođa Anita Štefović iz Turanovca, uzgajivačica Istočno-frizijskih ovaca, koja se bavi proizvodnjom mlijeka i među prvim je proizvođačima ovčjeg sira u Virovitičko-podravskoj županiji. Dopredsjednica je gospođa Božica Mlinarić iz Gornjeg Miholjca, koja se bavi proizvodnjom sir od kravljeg mlijeka, već 15 godina, a tajnica je Tihana Bišćan, dipl.ing.agr. stručni savjetnik za stočarstvo u Područnom odjelu Virovitičko-podravske županije.

Prihvaćen je program rada s osnovnim ciljem okupljanja članova, posjeta sajmovima i izložbama, te edukacija uz suradnju sa stručnim službama, a najviše uz potporu Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu.

Slijedi postupak registracije Udruge pri nadležnim tijelima.

Područni odjel HZPSS Virovitičko-podravske županije
Tihana Bišćan, dipl. ing. agr.
stručna savjetnica za stočarstvo

Pripremi za ispis