Jedanaesta izložba istarskog goveda

Pokrovitelji izložbe bili su predsjednik Republike Hrvatske, Stjepan Mesić i Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja. Manifestaciju je otvorio izaslanik predsjednika Republike Borislav Vučković.

Na izložbi su dodijeljene nagrade u kategorijama junica, mladih i starijih krava, te u kategoriji mladih i starijih bikova. Apsolutna pobjednica izložbe i dobitnica šampionskog zvona je šestogodišnja Viola, vlasnika Alda Štifanića. U kategoriji mladih bikova prvo mjesto osvojio je bik vlasnika Borisa Orlića, a u kategoriji starijih bikova prvo mjesto pripalo je biku vlasnika Emila Rojnića. U kategoriji mladih krava prvo mjesto osvojila je krava vlasnika Milana Poropata, a u kategoriji starijih, krava vlasnika Ede Lupetina, dok je u kategoriji junica prvo mjesto osvojila junica vlasnika Josipa Broskvara. Svi vlasnici nagrađene stoke dobili su diplome i simbolične novčane nagrade.

Ove godine po prvi put je održana aukcijska prodaja istarskih goveda, što je izazvalo veliki interes posjetitelja. Rekorder aukcije je bik Miško, vlasnika Emila Rojnića s postignutom cijenom od 26 tisuća kuna.

Uz brojne posjetitelje prisutni su bili i predstavnici Hrvatskog stočarskog centra, Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu i Agencije za ruralni razvoj Istre.  

Područni odjel HZPSS-a Istarske županije
Ivanka Bervida, dipl. ing. agr.
 
Pripremi za ispis