Jubilarna 5. Izložba cvijeća Zagrebačke županije

Pokrovitelj manifestacije bila je Zagrebačka županija, a suorganizatori: Gradsko poglavarstvo grada Zaprešića, Udruga proizvođača cvijeća Zagrebačke županije „Maćuhica“, Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu, „Zaprešić“ d.o.o., za obavljanje komunalnih djelatnosti i Turistička zajednica grada Zaprešića.

Na izložbi su se predstavili proizvođači cvijeća Zagrebačke županije koji su ujedno i članovi udruge „Maćuhica“, da su članovi ove udruge uvidjeli važnost organiziranja u poljoprivrednu zadrugu dokaz je i predstavljanje poljoprivredne zadruge „Zagrebačko cvijeće“.

Ocjenjivačko povjerenstvo u sastavljenu od predstavnika Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu (mr. sc Marija Ševar, načelnik Odjela za integriranu i ekološku poljoprivredu; Višnja Šimunović, dipl. ing. agr., načelnik Odjela za hortikulturu i Anđelka Hodalić, dipl. ing. agr., viši stručni savjetnik za cvijeće i ukrasno bilje) čekao je težak zadatak izbora najljepšeg izložbenog prostora.

Najljepše uređen prostor imala je gospođa Milica Pažulinec iz Klinča Sela s područja Jastrebarskog, drugo mjesto osvojio je proizvođač Krešo Vugrin iz Zdenaca Brdovečkih, a treći izložbeni prostor po ljepoti bio je od gospodina Stjepana Vugrina iz Brdovca.

Nagrađenim izlagačima dodijeljene su prigodne novčane nagrade.

Održana su i stručna predavanja sa slijedećim temama: Legislativa u proizvodnji cvijeća i ukrasnoga bilja, Uređenje vrtova okućnica sezonskim cvijećem, Bio-vrt s ukrasnim biljem

Za vrijeme Izložbe cvijeća posjetiteljima je bio ponuđen prigodni kulturno zabavni program od strane lokalnih kulturno umjetničkih društava i dječjeg zbora.

Iz godine u godinu sve je veći broj izlagača, a i brojna posjećenost izložbe znak je da su kupci zainteresirani za cvijeće iz domaće proizvodnje koje će zasigurno krasiti njihove vrtove, balkone i prozore.

Područni odjel HZPSS-a Zagrebačke županije,
mr.sc. Ines Pohajda, stručni savjetnik

Pripremi za ispis