Izvještaj sa osnivačke skupine udruge strojni prsten BEDNJA – TRAKOŠĆAN

Potaknuti velikim problemima sa kojima se susreću u svojoj svakodnevnoj proizvodnji, nekoliko članova je iniciralo osnivanje  udruge.
U tome su naišli na podršku Poglavarstva općine Bednje, Upravnog odjela za poljoprivredu Varaždinske županije, te HZPSS – Područna služba Varaždinske županije.
Udruga zasad okuplja desetak članova s cjelokupnog područja općine Bednja.
Na skupštini je prihvaćen Statut te su izabrana sva tijela Udruge. Za predsjednika Udruge izabran je Jagarinec Veljko, a za tajnika Tonko Županić.
 
Cilj osnivanja Udruge strojni prsten „Bednja – Trakošćan“ je prvenstveno udruživanje i suradnja poljoprivrednih proizvođača radi unaprijeđivanja i bolje iskorištenosti poljoprivredne proizvodnje te ekonomičnijeg rada i proizvodnje putem zajedničkog korištenja poljoprivredne mehanizacije,  zajedničko predstavljanje na širem području, podizanje kvalitete proizvoda na višu razinu, razmjena iskustava i pružanje stručne pomoći svojim članovima za što uspješnije stvaranje, promicanje i plasman njihovih proizvoda.
Udruga će te ciljeve ostvarivati razvijanjem međusobne suradnje, zajedničkim korištenjem poljoprivredne mehanizacije, organizacijom stručnih predavanja i ekskurzija te sudjelovanjem članova na sajmovima i drugim manifestacijama, a u što će sve biti uključeni i djelatnici HZPSS.
 
 
 
 
 
 
 
Tonko Županić, dipl. inž. agr.
stručni suradnik za mehanizaciju
 HZPSS, Područna služba Varaždinske županije 
 
 
 
Pripremi za ispis