Održan eko – fest u Zagrebu

Otvorenje manifestacije EKO-FEST uveličano je nazočnošću predstavnika Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja ispred kojeg su svoju podršku dali mr. sc. Josip Kraljičković, državni tajnik, Tomislav Petrović, dipl. ing. agr., načelnik Odjela za integriranu i ekološku poljoprivredu te ispred Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo, mr. sc. Stjepan Škrapec, zamjenik pročelnika.

Manifestacija je okupila 37 ekoloških proizvođača koji posjeduju potvrdnice za svoje proizvode. Uz štandove s raznolikim izborom ekoloških proizvoda, kao što su povrće i prerađevine od povrća, brašno, sir, med, čajevi i tinkture od ljekovitog bilja, kupinovo vino, voće, prerađevine od voća, rakije i vino, posjetiteljima su se pružali stručni savjeti na štandovima HZPSS-a, od strane načelnice i savjetnika za integriranu i ekološku poljoprivredu. Ekološki poljoprivredni proizvođači iskazali su svoje zadovoljstvo ovom manifestacijom jer je izbor lokacije njenog održavanja uistinu bio odličan. Osim uspješne prodaje ekoloških proizvoda, ne smiju se zanemariti korisni pomaci u promociji ovih proizvoda. Na izložbeno prodajnim štandovima mogao se uočiti okrugli zeleni znak za EKO PROIZVOD u obliku naljepnica na proizvodima, privjesnicama ili na tablama i transparentima.

Cilj upoznavanja potrošača s kvalitetom ekoloških poljoprivrednih proizvoda i njihovim pozitivnim djelovanjem na zdravlje potrošača je postignut, jer se pogled svakog usputnog prolaznika na ovom frekventnom mjestu mogao zaustaviti na šarenilu nekog od prisutnih štandova, a radoznalost zadovoljiti degustacijom kao i kupnjom ekoloških proizvoda.

Svi prisutni izlagači se nadaju da će se ova manifestacija nastaviti svoju tradiciju i da će i u buduće naći odgovarajuću podršku u provođenju ovakvih aktivnosti na svoje vlastito zadovoljstvo i zadovoljstvo potrošača.

Ured ravnatelja HZPSS-a
mr. sc. Marija Ševar, načelnica za integriranu i ekološku poljoprivredu

HZPSS Područna služba Zagrebačke županije
mr. sc. Ines Pohajda, stručni savjetnik za integriranu i ekološku poljoprivredu

Pripremi za ispis