Prezentacija traktora John Deere

Tada je na prijedlog i inicijativu PZ. „Cezareja“, a uz svesrdnu organizacijsku pomoć tvrtke „Novocommerce“, i uz suorganizatora HZPSS Odsjek Vukovarsko-srijemske županije, održana prezentacija traktora John Deere. Prezentaciju je otvorio gospodin Pavao Hostonski, dipl.inž.polj. djelatnik PZ. „Cezareja“, koji je pozdravio nazočne, a bilo ih je 80, zahvalio im na dolasku, također se zahvalio tvrtci „Novocommerce“ koja je pokazala veliko razumijevanje za ovakav vid upoznavanja poljoprivrednika sa najnovijim tehnologijama u poljoprivredi.

Direktor tvrtke „Novocommerce“ gospodin Ivo Brzica, uz asistenciju gospode iz komercijalnog sektora (Ivo Bartowski, Alun Feher i Berislav Landeka) predstavio je tvrtku, ukratko predočio način poslovanja, mogućnost korištenja savjeta stručnih osoba, servisnu službu, nabavku rezervnih dijelova, ali i široku ponudu ostalih poljoprivrednih strojeva (kombajni, prese, sijačice, plugovi, prikolice itd.).

Na prezentaciji su bili izloženi različiti tipovi traktora: J.D.5820,  J.D.6330, J.D.6630,  J.D.7530,  J.D.7730,  J.D.8430. To su traktori najnovije generacije i s najnovijom tehnologijom. Nazočni su upoznati sa svim detaljima i karakteristikama svakog traktora pojedinačno. Naravno da je prvo pitanje bilo – cijena. Na to su dobili odgovor da je cijena u skladu sa kvalitetom, ali i to da za neke modele traktora vrijede akcijske cijene. Tu se uključio gospodin Josip Živanović, predstavnik OTP-banke koja ima razrađenu liniju za poljoprivredne kredite i upoznao buduće kupce sa uvjetima kreditiranja koje nudi ta banka.

Na kraju prezentacije organizirana je nagradna igra u kojoj su najsretniji bili nagrađeni vrijednim poklonima koje je pripremila tvrtka „Novocommerce“. Svi nazočni su počašćeni sendvičima i pićem, a u opuštenoj atmosferi razgovaralo se o brojnim problemima u poljoprivredi i kako ih riješiti.

Kratko se može zaključiti da je ova prezentacija ostvarila svoj cilj, a to je upoznati poljoprivrednike sa najnovijim dostignućima u poljoprivrednoj mehanizaciji, i kako do nje doći, tj. kako je i posjedovati.

Odsjek HZPSS-a Vukovarsko-srijemske županije,
Đuro Cerovčec, dipl. inž. agr., stručni savjetnik za mehanizaciju

Pripremi za ispis