VIII natjecanje u spremanju sjenaže u plastične bale

Mjesto održavanja samog natjecanja kao i prošle godine biti će Vježbalište Srednje gospodarske škole Križevci, nedaleko od njihovog Govedarskog praktikuma i staje za krave. Manifestacija će se održati pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, zatim Koprivničko-križevačke županije i Grada Križevci, a generalni sponzor tvrtka PSC Ferenčak iz Križevaca kao i ostali mnogobrojni sponzori osigurat će niz vrijednih nagrada i iznenađenja za natjecateljske ekipe.

Svi zainteresirani za sudjelovanje kao natjecateljske ekipe sa svojim strojevima, prešom (balirkom) i uvijačem mogu se prijaviti na natjecanje. Dovoljno je javiti se u bilo koji ured Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu te tamo ispuniti «Prijavnu listu» koja će biti proslijeđena Organizacijskom odboru natjecanja u Križevce.  Rok za prijave je 04. lipanj 2008. godine.

I ove godine pripremili smo i prezentacije novih tehnologija a prezentirat će se  razni strojevi i noviteti u tehnologiji proizvodnje voluminozne krme koji u mnogome pomažu našim uzgajivačima da kvalitetnije i jeftinije spreme voluminoznu krmu na svojim obiteljskim gospodarstvima.  

Sve koji žele vidjeti natjecanje pozivamo da dođu u Križevce i prisustvuju jedinom natjecanju ove vrste u svijetu, jedinstvenom po mnogočemu. Za organizirani dolazak uzgajivača te udruga, pomoć oko organizacije dolaska u Križevce.

Program: 07. lipnja 2008. (subota)

9.00 sati : dolazak i okupljanje natjecatelji ostavljaju preše i uvijače na parkingu kod Govedarskog praktikuma Srednje gospodarske škole na Ratarni
9.30 sati : sastanak vlasnika preša i uvijača (dvorana iznad Mljekarskog praktikuma SGŠ-a), provedba SAPARD PROGRAMA u RH – predstavnici MPRRR-a
10.15 sati : sastanak natjecatelja i sudaca – objašnjavanje pravila
10.30 sati : izvlačenje startnih brojeva
11.00 sati : priprema za natjecanje, postrojavanje mehanizacije prema startnim brojevima svečano otvorenje manifestacije i pozdravne riječi
11.30 sati : START – NATJECANJA U SPREMANJU SJENAŽE U PLASTIČNE BALE
12.30 sati : prezentacija rada strojeva generalnog sponzora tvrtke PSC Ferenčak Križevci, prezentacija rada strojeva ostalih sponzora (prezentacija za vrijeme ocjenjivanja bala)
14.00 sati : proglašenje pobjednika natjecanja i podjela nagrada (na parceli)

Napomena: Nakon proglašenja pobjednika sve sudionike natjecanja pozivamo na domjenak. Sve dodatne informacije o natjecanju možete dobiti u uredu HZPSS-a u Križevcima ili na broj telefona 048/ 712-491 ( Dario Zagorec, dipl.inž.agr. mob. 091/513-13-82).

Sve ostale pojedinosti kao i dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 048/ 712-491 te na fax. 048 / 271-206 ili na broj mobitela 091/513-13-82 te putem e-maila: Dario.Zagorec@hzpss.hr

Stručni savjetnik HZPSS-a,
Dario Zagorec, dipl.inž.agr.

Pripremi za ispis