Udruga natjecatelja u oranju Vukovarsko-srijemske županije ubacila u veću brzinu

Predsjednik udruge orača ( UNO VSŽ.) Ivica Kalistović, podnio je kratko izvješće o do sada izvršenim pripremnim radnjama, a u izvješćivanju su mu se pridružili i ostali članovi Izvršnog i Nadzornog odbora. Podijeljena su nova zaduženja i obveze i to za svakog ponaosob.

Sastanak je protekao u vrlo dinamičnoj i konstruktivnoj atmosferi. Doneseni su neki novi zaključci koji se prvenstveno odnose na nagrađivanje natjecatelja. Proširen je broj natjecatelja koji će biti nagrađivani (s tri na pet), a vrijednosti nagrada su korigirane.

Odlučeno je da se Prijave natjecatelja primaju do 16. lipnja 2008. godine, s tim da se u obzir uzimaju samo ozbiljne i sigurne prijave. To je bitno kako bi se utvrdio točan broj natjecatelja na natjecanju i njihova imena bi se tiskala u Katalogu, a i kako bi se mogla izvršiti kvalitetna edukacija svih natjecatelja, ali i onih drugih koji pokažu interes za stjecanjem novih znanja i vještina.

Domaćin ovogodišnjeg natjecanja orača, Općina Nijemci na čelu sa načelnikom Ivicom Klemom, još jednom je istaknula spremnost da podupre ovu manifestaciju u svakom pogledu i dati će sve od sebe da se pokaže, kao i do sada, vrlo uspješnim organizatorom ovakvih i sličnih manifestacija. U tu svrhu uključit će sve svoje snage: Turističku zajednicu, KUD, Udruge, Obiteljska poljoprivredna gospodarstva i sve druge zainteresirane čimbenike. Trenutno je na području Općine u tijeku manifestacija „Divan je kićeni Srijem“ koja obuhvaća više događanja, a jedno od njih je i natjecanje orača Vukovarsko-srijemske županije u sklopu koje će biti upriličen stari način oranja pomoću konjske zaprege, a sve u negdašnjem seoskom ambijentu. Do u detalje će biti razrađena svaka aktivnost.

Posla je puno, a vremena malo. Zbog toga mi kao članovi udruge orača krećemo agresivnije u pripremu natjecanja. To iziskuje znatan trud i znatna financijska sredstva, pa ovim putem pozivamo sve naše sadašnje i buduće Sponzore kao i sve ljude dobre volje da nam se priključe na bilo koji način (prijedlog, savjet, sredstva,…) jer su svi dobro došli i sva vrata su im širom otvorena.

Odsjek HZPSS-a Vukovarsko-srijemske županije,
Đuro Cerovčec, dipl.inž.agr.,stručni savjetnik za mehanizaciju

 

Pripremi za ispis