I. Sajam certificiranih ekoloških proizvođača

Tijekom dana održat će se degustacijsko-prodajna izložba eko hrane našeg podneblja: razno povrće i voće, žitarice i mahunarke, prirodna zimnica, domaći sirevi i kruh, eko vino i med, domaći zdravi kolači i slastice, sezonsko voće… koju će posjetiteljima ponuditi članovi Udruge ekoloških poljoprivrednih proizvođača Hrvatske.

U okviru manifestacije održat će se okrugli stol na temu „Ekološka poljoprivreda jučer, danas, sutra". Uvodničari će biti znanstvenici s naših obrazovnih poljoprivrednih institucija i iz Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, te ekološki proizvođači.

Planiran je edukacijski program u povodu 20 godina rada imanja „Zrno“, eko-kuhinja, eko-poljoprivredna praksa, te kreativne radionice za djecu i odrasle.

Kulturno umjetnički program uveličat će Dubravske mažoretkinje i Kulturno umjetnička društva. Prikazat će se i plesovi u krugu – duhovni plesovi iz cijelog svijeta.

Sportski program obuhvaća: mali nogomet, odbojku, košarku, stolni tenis, badminton i krijes.

Posjetitelji mogu proći labirintom energije, razgledati mali muzej starih strojeva, botanički vrt, lopoče i ribnjak. Šetnja imanjem i šumom dopuštena je kao i branje i determinacija gljiva i samoniklog jestivog i začinskog bilja.

Djeci su dostupne penjalice, ljuljačke, klackalica, koze i kozlići, pas, mačke te rode na ulazu u dvorište.

Za dolazak u Habijanovac na ekološko imanje „Zrno“ organiziran je prijevoz autobusom iz Zagreba (informacije u trgovini Zrno u Ličkoj 27).

Vlak za Gradec polazi iz Zagreba s Glavnog kolodvora u 7.30 sati – smjer Križevci. Od vlaka u Gradecu do „Zrna“ (8 km) organiziran je autobusni prijevoz.

Sponzori manifestacije i donatori su: Autokuća Culak, Bio-Zrno, Dubrava-bus, Meleagrina d.o.o. i Sablić d.o.o.

mr. sc. Marija Ševar, načelnica Odjela za održivu i ekološku poljoprivredu
Ured ravnatelja HZPSS-a

Pripremi za ispis