Sastanak s Udrugom Cluster

Na sastanku su bili prisutni i predstavnici Regionalne razvojne agencije Požeško-slavonske županije.

Tema sastanka: Prepoznavanje i stvaranje prepoznatljivosti proizvoda na tržištu.

Predstavnici HZPSS-a dali su informaciju da u našoj županiji postoji Program razvoja povrtlarstva, koji ćemo zatražiti od nadležnog Ureda, jer do sada nije postojala nikakva Udruga koja bi se zainteresirala za Program razvoja povrtlarstva, a s tim u vezi ni za njegovu operacionalizaciju.

HZPSS želi biti partner u nekim budućim projektima, a koliko je u njihovoj moći, pomoći Udruzi u obavljanju određenih analiza kao što su pedološke, mikroklimatske, nutricionističke i kontaktima s nadležnim Institutima i zavodima.

Dogovoreno je da će Odsjek HZPSS-a Požeško-slavonske županije ustupiti Udruzi i najsvježiju bazu podataka o proizvodnji povrća na području županije, koju su izradili.

Na sastanku je predloženo da se organizira i predavanje o važnosti i mogućnosti osiguranja povrća od elementarnih nepogoda u suradnji s Croatia osiguranjem – postoje subvencije.

Na kraju je dogovoreno, da ćemo u suradnji s HZPSS-om održati radionicu za povrtlare na temu DIJAGNOSTIČKO ANKETIRANJE – tj. Prikupljanje svih informacija o problemima i stvarima koje muče povrtlare na jednom mjestu i to vidu manjih radionica.

Radionica će se održati 3. travnja 2008. u HGK u Požegi s početkom u 17h.

Predsjednik Udruge:
Perica Oroz, dipl. ing. polj.

Pripremi za ispis