Poštovani poljoprivrednici, vinogradari, dragi prijatelji!

Stipe Stipić, dipl.inž.agr., čovjek za kojega slobodno možemo reći da je život posvetio vinogradarstvu, nesebično je kroz stručnu pomoć prenosio svoje dugogodišnje iskustvo svima koji su ga to tražili, posebno u praktičnom vinogradarstvu, vinarstvu, podrumarstvu i zaštiti vinove loze.

Rođen je u Lišanima pored Benkovca, srednju poljoprivrednu školu završio je u Križevcima a Poljoprivredni fakultet u Zagrebu. Radio je u Kutjevu, Stankovcima i koprivničkoj „Podravki“, a najdulje u Križevcima,  u početku kao referent za vinogradarstvo, voćarstvo i vinarstvo, savjetnik u Poljoprivrednoj službi, predavač na tadašnjem Poljoprivrednom institutu Križevci. Neumorno je radio na podizanju kvalitete vina u potkalničkom kraju, ali i širom lijepe naše. Bogato iskustvo i praksa bili su mu glavna okosnica stručnih članaka u mnogim časopisima, te savjetima u poljoprivrednim emisijama na radiju, a u posljednje vrijeme i u stručnim savjetima korištenjem moderne tehnologije – interneta i to putem vinogradarskog portala Vinogradarstvo.com. Autor je nekoliko vinogradarskih priručnika, te jedan od pokretača križevačkih i županijskih izložbi vina. Značajan obol dao je kod osnivanja i u radu Udruge vinogradara i vinara „Bilikum“ iz Križevaca. Za promicanje poljoprivrede, posebice vinogradarstva, vinarstva i voćarstva, Stipe Stipić je 2006. godine  dobio Priznanje Grada Križevaca, povodom Dana grada, 24. travnja. Vrijeme u mirovini nastavio je koristiti za aktivnosti savjetovanja, praktički do jučer ne žaleći ni trenutka za boljitak naših poljoprivrednika.

Pogreb Stipe Stipića bit će u petak, 8. veljače u 15 sati na Gradskom groblju u Križevcima.

I na kraju, jedno veliko ljudsko, HVALA Stipi, na svemu što je pružio svima koje je savjetovao i pomagao da budu bolji proizvođači. Hvala i kao kolegi, i prijatelju, na nesebičnim savjetima u poslu koji nas je povezivao, i gdje mi je često govorio da i stočar može biti dobar voćar ako posao koji radi, radi s ljubavlju, a koju je on upravo prema tom poslu, kao savjetnik, neizmjerno imao.

Odsjek HZPSSa, Koprivničko-križevačke županije
Dario Zagorec,dipl.inž.agr.

Pripremi za ispis