Predavanje za cvjećare i povrćare o „Zaštiti cvijeća i povrća i Gnojidba navodnjavanjem i folijarna prihrana“.

Predavanju je prisustvovalo više od tridesetak profesionalnih cvjećara i povrćara, a bilo ih je i nekoliko iz Koprivničko-Križevačke Županije.

Predavanje iz cvjećarstva bilo je fokusirano na one cvjetne vrste za koje su se cvjećari prije predavanja izjasnili da im stvaraju najviše problema u proizvodnji, a to su: pelargonija, maćuhica i krizantema.Dakle, koje su bolesti i štetnici najučestaliji na tim cvjetnim vrstama i kojim sredstvima ih zaštiti .

Iscrpno predavanje iz cvjećarstva i povrćarstva održali su stručnjaci iz tvrtke Syngenta, dipl ing. Petar Mesić i dipl. ing.Damir Ivačić.

Predavanje o gnojidbi i navodnjavanju održao je gospodin. Jure Kuvačić , direktor i vlasnik tvrtke „Sjeme“Split, prezentiravši nove vrste i formulacije folijarnih gnojiva sa mikroelementima, kompleksna, lakotopiva, kristalna gnojiva za  vodosustave.

Također je prezentirao opremu za navodnjavanje kap po kap, mjerače pH tla, injektore, filtere, ventile manometre, programatore i ostalu opremu za navodnjavanje koja se nalazi u asortimanu njegove tvrtke.

Na predavanju su proizvođači cvijeća i povrća dobili mnoštvo korisnih informacija koja će im veoma koristiti u njihovoj nadasve specifičnoj i zahtjevnoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Odsjek HZPSSa, Varaždinske županije
Valerija Pokos Nemec,dipl. ing. stručni savjetnik

Pripremi za ispis