Održano 5. natjecanje orača Krapinsko-zagorske županije

Natjecalo se 10 natjecatelja iz svih dijelova županije od čega 8. natjecatelja s dvobraznim i 2. natjecatelja s trobraznim plugovima na dubini od 22 cm. Natjecatelje i sve prisutne goste pozdravili su Štefanija Lovrenčić, rukovoditelj Odsjeka HZPSS-a u ime Odsjeka HZPSS-a Krapinsko-zagorske županije, mr.sc. Luka Čuljak u ime Udruge natjecatelja u oranju, gradonačelnik grada Zlatara Marijan Đurek, dr.sc. Ivan Katalinić, ravnatelj HZPSS i predsjednik HUONO-a te Marija Roksandić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Krapinsko-zagorske županije koja je i otvorila natjecanje.

Prije samog natjecanja s traktorima i plugovima prikazan je način oranja s konjima u organizaciji Udruge uzgajivača konja Krapina, prvi takve vrste u Hrvatskoj.

Pobjednik 5. natjecanja orača je gospodin Tomislav Kuharić iz Lobora koji je bio i prvi pobjednik natjecanja orača Krapinsko-zagorske županije. Drugo mjesto osvojio je prošlogodišnji pobjednik Božidar Domitran iz Zlatara a treće mjesto Ivan Horvat iz Krapine.

Kao i svake godine i ove godine organizatori su uz mnogobrojne sponzore osigurali nagrade za sve natjecatelje pa je tako prvoplasirani natjecatelj dobio poklon bon u vrijednosti od 2.000,00 kn od Krapinsko-zagorske županije, poklon sat i vreću superkoncentarta od vrtke Sano d.o.o., poklon paket od tvrtke Agria-New Holland iz Čakovca te pobjednički pehar od grada Zlatara. Drugoplasirani natjecatelj dobio je poklon bon u vrijednosti od 1.500,00 kn od tvrtke Agroklas d.o.o. iz Zlatar Bistrice, poklon sat i vreću superkoncentarta od vrtke Sano d.o.o. , poklon paket od tvrtke Agria-New Holland iz Čakovca te pehar od grada Zlatara. Treće plasiranom natjecatelju pripao je poklon bon 1.000,00 kn od Krapinsko-zagorske županije, poklon sat i vreću superkoncentarta od tvrtke Sano d.o.o. te pehar od grada Zlatara.

Prvoplasirani s natjecateljskim plugom kojeg je kupila Krapinsko-zagorska županija i drugoplasirani natjecatelji predstavljat će Krapinsko-zagorsku županiju na Državnom natjecanju orača koje će se održati 01. rujna 2007. u Čemincu, Osječko-baranjska županija.

Predsjednik udruge natjecatelja u oranju Krapinsko-zagorske županije:
Mr.sc. Luka Čuljak

Pripremi za ispis