Održan 40. sajam i izložba vina, Bedekovčina 2007.

Od 166 uzoraka, 22 su ocijenjena zlatnim odličjem, 67 uzoraka srebrnim, 49 uzoraka brončanim, 8 uzoraka priznanjem, a 19 uzoraka je eliminirano.

Apsolutni pobjednik – županijsko vino za 2007. godinu je  Chardonay-izbor bobica, vinara Josipa Cveka sa ukupnom ocjenom 92,33.

Na sajmu po prvi puta svoje vlastite štandove imale su sve Udruge krapinsko-zagorske županije, njih 19. Interesantno je bilo vidjeti gotovo sve udrugare kako razmijenjuju mišljenja i međusobno se natječu tko će bolje prezentirati vlastito vino.

Kao posebnost ove godine , po prvi puta izabrana je i vinska kraljica, a to je Tamara Dominko, apsolventica agronomskog fakulteta.

Zadnjeg dana podijeljena su priznanja i diplome, te održana stručna predavanja: „Marketing poljoprivrednih proizvoda i vina“, te „Zaštita i revitalizacija autohtonih sorata vinove loze“. Posjećenost predavanjima je bilo na zavidnom nivou, obzirom na aktualnosti tema.

bedekov07.jpg

Prema mišljenju sudionika i uzvanika ovo je do sada najbolje organiziran sajam vina i jedna stepenica prema gore u prezentaciji vinske kulture.

Odsjek HZPSS-a Krapinsko-zagorske županije
Georg Gal, dipl. ing agr. stručni savjetnik

Pripremi za ispis