Tjedan jagoda u Križevcima

Križevački dani jagoda započeli su svečanim otvorenjem gradonačelnika Branka Hrg u petak 18.05. Za sve građane organizirano je kušanje i ocjenjivanje šest sorata jagoda; miss, elsanta, clery, queen, raurica i jedne neimenovane sorte koju proizvođač uzgaja punih dvadeset godina. Po izgledu najviše ih je osvojila sorta elsanta proizvođača Stjepana Jakopovića iz Bojnikovca, a po okusu sorta clery Božice Pintarić iz Križevačke Poljane koja je ujedno dobila i najbolju ukupnu ocjenu te je i proglašena najjagodom.

Za proizvođače organizirano je i stručno predavanje doc.dr.sc. Tihomira Miličevića iz Agronomskog fakulteta o bolestima koje napadaju jagode te predstavljanje proizvodnog programa tvrtke Fragaria iz Zagreba. Dan je završio ugodnim druženjem i domjenkom proizvođača a na stolu su se našle i torte od jagoda koje je pripremila proizvođačica Monika  Kovačić iz Mikovca.

proizvodaci.jpg

Proizvođači su jako zadovoljni prodajom i promocijom svojih proizvoda ovog tjedna a i građani jer znaju da kupuju domaće jagode te ostale  proizvode kao što su sok i džem.

Odsjek HZPSS-a Koprivničko-križevačke županije,
Tanja Lasić, dipl.ing.agr.,stručni savjetnik

Pripremi za ispis