U Bruxellesu predstavljen dokument o budućnosti Zajedničke poljoprivredne politike EU

Dokument sadrži smjernice i viziju budućnosti europske poljoprivrede nakon 2020. godine, a naglasak je na pojednostavljenju pravila i fleksibilnijem pristupu za EU zemlje članice koji bi trebao osigurati održivi razvoj poljoprivrede Europske unije. Cijeli dokument možete preuzeti ovdje.

U narednom razdoblju raspravljat će se o konkretnim ciljevima i mjerama buduće Zajedničke poljoprivredne politike, dok se prijedlog zakonodavnih akata od strane Europske komisije očekuje prije ljeta 2018. godine.

Pozdravljam proaktivan pristup DG AGRI-ja i inicijativu o transparentnom pokretanju rasprave o budućnosti Zajedničke poljoprivredne politike. Poljoprivreda je za nas jedna od ključnih politika Europske unije stoga ćemo detaljno proučiti dokument. Očekujem da će Europska komisija uskoro izaći s prijedlozima zakonodavnih akata koji će biti temelj Zajedničke poljoprivredne politike i o kojima ćemo moći konkretnije raspravljati. Najvažnije je da ona uvaži posebnosti zemalja članica i da poljoprivreda svake zemlje može ostvariti napredak unutar zajedničkih smjernica koje su predstavljene. Podržat ću svaki prijedlog koji prepoznaje specifičnost i potrebe naših poljoprivrednih proizvođača.

– izjavio je ministar Tomislav Tolušić.

Pripremi za ispis