U Bedekovčini održan “55. sajam i izložba vina”

Od 2. do 4. lipnja u Bedekovčini je održano nekoliko događanja u sklopu manifestacije „Ljeto na Bajerima –  „55. sajam i izložba zagorskih vina“,  „Štruklijada“ te  festival „Igrajte nam mužikaši“, koje je popratio bogat gastro – enološki i zabavni program.

Na ovogodišnji Sajam vina u Bedekovčini pristiglo je 134 uzoraka vina od 63 vinara s područja Krapinsko-zagorske županije koje je ocjenjivala komisija od 12 članova, na čelu sa enologinjom dr. sc. Mirelom Osrečak s Agronomskog fakulteta u Zagrebu.

Devet zagorskih vinara je na štandovima u Bedekovčini prezentiralo svoja vina koja su se mogla i kušati, a uz njih je još i dvadesetak izlagača – OPG-ovaca i udruga izlagalo svoje proizvode.

Šampion „55. sajma i izložbe zagorskih vina“, je traminac – ledena berba iz 2018. godine, OPG-a Prekratić iz Kumrovca.

Na otvorenju manifestacije prisutnima se obratio i izaslanik ministrice poljoprivrede, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek, koji je tom prilikom zahvalio svima na sudjelovanju te čestitao najboljima.

Posjetitelji manifestacije više informacija o mjerama Ministarstva poljoprivrede mogli su dobiti na štandu Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede, Područne službe za stručnu podršku Krapina, kroz informativne brošure i razgovor sa djelatnikom dipl. ing. agr. Nenadom Očićem koji je zainteresirane informirao o novostima vezanim na novo Programsko razdoblje te odgovarao na pitanja zainteresiranih posjetitelja.

Pripremi za ispis