Proizvodi za koje su izračunati SO-i

Proizvodi za koje su izračunati SO-i

Biljna proizvodnja

  1. Ratarski usjevi
    pšenica, kukuruz u zrnu, ječam, raž, zob, šećerna repa, krumpir, ostale žitarice (kukuruz kokičar, pravi pir, tritikale, proso, sirak, heljda, kvinoa, amarant, šćir, čija)
  2. Industrijsko bilje
    duhan, uljana repica, suncokret ,soja, ostale uljarice (tikva uljarica, konoplja, šafranika, podlanak, lanik, sezam), ostalo industrijsko bilje (cikorija, lan, hmelj, ricinus, gorušica, mak)
  3. Ljekovito, začinsko i aromatično bilje
    kamilica, lavanda, smilje, menta, kadulja, ružmarin, kapari, lovor, bosiljak, kopar, anis, origano, korijandar,  mažuran, estragon, miloduh, stolisnik, divlji komorač, timijan,sljez, stevija, melisa-matičnjak, neven, buhač, gavez, kopriva, pelin, ehinacea, boražina
  4. Krmno bilje
    lucerna i djetelina (facelija, esparzeta), trave i djetelinsko-travne smjese (sudanska trava, smjesa leguminoza i žitarica), livade i pašnjaci (krški pašnjak), kukuruz za silažu, krmno korijenje i kupusnjače (stočna repa, stočna koraba, krmna repica, stočni kelj, rauola), stočni grašak,  grah i ostale mahunarke (grahorica, lupina, stočni bob, smiljkita, grahor satrica), ostalo krnmo bilje (stočni sirak
  5. Povrće, dinje, lubenice, jagode
    na otvorenom za industrijsku preradu, na otvorenom u plastičnim tunelima, u zaštićenim prostorima
    rajčica, paprika, krastavac, luk, češnjak, luk kozjak, luk vlasac, poriluk, kukuruz šećerac, kupus, kelj, špinat, blitva, kelj pupčar, brokula, cvjetača, tikvice, buča, bundeva, cikla, koraba, pastrnjak, grah, grašak, bob, slanutak, patlidžan, mrkva, peršin, celer, postrna repa, hren, salata, radič, endivija, rikula, matovilac, leća, rotkvica, bijela i crna rotkva, loboda, bijeli korijen, batat, bamija, čičoka, artičoka, rabarbara, šparoga, jagoda, dinja, lubenica, kiwano
  6. Cvijeće i ukrasno bilje
    na otvorenom, u plastičnim tunelima, u zaštićenim prostorima
  7. Sjeme i sadni materijal
  8. Matični nasadi (rasadnici)
    vinova loza, voćne vrste, ukrasno bilje
  9. Voćarstvo
    jezgričasto voće (jabuka, kruška, dunja, mušmula, oskoruša, divlja ruža-šipak), koštičavo voće (marelica, šljiva, breskva, nektarina, trešnja, višnja, žižula), bobičasto voće (malina, kupina, ribizl, borovnica, aronija, ogrozd, brusnica, smokva, goji, tayberry, drijenak, glog, trnina, dud, bazga, haskap), lupinasto voće (orah, lješnjak, kesten, badem, rogač, šipak), agrumi (mandarina, limun, naranča, grejp, kumkvat, kivi, feijoa)
  10. Vinogradarstvo
    grožđe za kvalitetna vina (sa ZOI), grožđe za ostala vina (bez ZOI), stolno grožđe
  11. Maslinarstvo
    masline za proizvodnju ulja, stolne masline

Stočarska proizvodnja

  1. Govedarstvo
    telad starosti do 1 godine, junad starosti od 1 do 2 godine, junice starosti od 1 do 2 godine, junad starija od 2 godine (uključujući bikove), junice starije od 2 godine, mliječne krave, ostala goveda (krave u sustavu krava – tele)
  2. Svinjogojstvo
    prasad (do 20 kg žive vage), rasplodne krmače (teže od 50 kg), svinje za tov (teže od 20 kg), ostale svinje (teže od 20 kg)
  3. Ovčarstvo
    rasplodne ovce i ostale ovce (uklj. janjad i raspl. mužjake)
  4. Kozarstvo
    rasplodne koze i ostale koze (uklj. jariće i raspl. mužjake)
  5. Peradarstvo
    pilići u tovu (brojleri), kokoši (kokoši nesilice, mlade kokoši koje još nisu pronjele (pilenke), iznešene kokoši), ostala perad (purani, patke, guske, rasplodni mužjaci)
  6. Pčelarstvo (pčelinje zajednice)
  7. Kopitari
    konji i magarci (osim ponija)