Ekološke kupine na „Danima hrvatskih kupina“

Deset proizvođača kupina, članova  poljoprivredne zadruge „Kupina – eko“ okupljenih s područja Grada Zagreba, Zagrebačke županije, Bjelovarsko-bilogorske i Sisačko-moslavačke županije trže svoje ekološki proizvedene kupine na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu. Poljoprivredna zadruga raspolaže s 9 ha nasada crnih plodova, a njeni članovi planiraju izgradnju podruma u kojem bi se proizvodila veća količina vina od ekološki proizvedenih kupina.

Uz navedene proizvođače na okretištu tramvaja Črnomerec, Dubrava, Savski most te ispred Avenue Mall-a, Dinamovog stadiona u Zagrebu i u Sesvetama na Trgu Dragutina Domjanića svoje kupine trže članovi poljoprivredne zadruge „Marcius“ te petnaestak samostalnih proizvođača kupina.

Kupci će u zdravim i sočnim plodovima kupina moći uživati do 30. kolovoza 2009. godine, kada se manifestacija zatvara, a oni koji bi voljeli znati koje su kupine uistinu najukusnije te koje je kupinovo vino najkvalitetnije, moći će i to saznati nakon ocjenjivanja plodova kupina i kupinovog vina koje će se održati u četvrtak 23. srpnja 2009. godine u prostoru „Gospodarskog kluba“ u Zagrebu.

Područna služba HZPSS-a Zagrebačke  županije,
mr.sc. Ines Pohajda, viši stručni savjetnik za
integriranu i ekološku poljoprivredu

Pripremi za ispis