Stručno vijeće Savjetodavne služe pozitivno ocijenilo prijedloge zakona

Stručno vijeće Savjetodavne služe pozitivno ocijenilo prijedloge zakona

U četvrtak, 19. listopada 2017. godine, održana je sjednica Stručnog vijeća Savjetodavne službe u gradskoj vijećnici u Karlovcu na kojoj su uz članove vijeća prisustvovali državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, ravnatelj Savjetodavne službe Zdravko Tušek, akademik prof. dr. sc. Ferdo Bašić i akademik prof. dr. sc. Frano Tomić a okupljene su pozdravili i gradonačelnik Grada Karlovca Damir Mandić sa zamjenicima.

S obzirom da se u saborskoj proceduri, u postupku donošenja, nalazi niz zakona koji će znatno utjecati na poljoprivrednike, a time i na rad Savjetodavne službe, na sjednici su održane prezentacije predmetnih zakona kao što su: Prijedlog Zakona o nepoštenoj trgovačkoj praksi, Prijedlog Zakona o poljoprivrednom zemljištu, Prijedlog Zakona o hrvatskoj poljoprivredno-šumarskoj savjetodavnoj službi, Prijedlog Zakona o OPG-u i Prijedlog Zakona o hrvatskoj poljoprivrednoj komori. Na raspravi su istaknuti prijedlozi manjih izmjena i komentari na spomenute zakone, te se donio stav oko podržavanja donošenja istih uz isticanje konkretnih pozitivnih učinaka na hrvatsku poljoprivredu.

Stručno vijeće Savjetodavne službe, na čelu s predstavnicima akademske zajednice, osnovano je sukladno Statutu Savjetodavne službe 13. travnja 2017. godine u svrhu predlaganja mjera i aktivnosti u pogledu primjene novih znanstveno – tehnoloških saznanja u poljoprivredi, šumarstvu i ribarstvu, a s ciljem razvoja ruralnog prostora i napretka poljodjelstva u Hrvatskoj.

Na usluzi poljoprivredi, ribarstvu i šumarstvu

Kontakti

Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba
Savska cesta 41
(PT Zagrepčanka - Anex)
10000 Zagreb, Hrvatska
Tel.: +385 (0)1 4882 700
Telefax: +385 (0)1 4882 701
savjetodavna@savjetodavna.hr
www.savjetodavna.hr