Otvorenje šumske prometnice Utvrda Paka - Utvrda Čanjevo

Otvorenje šumske prometnice Utvrda Paka - Utvrda Čanjevo

U organizaciji Udruge privatnih šumovlasnika "Graber" Novi Marof, Općine Visoko i Grada Novog Marofa otvorena je šumska prometnica Utvrda Paka – Utvrda Čanjevo.

Održavanje šumske prometnice Utvrda Paka  – Utvrda Čanjevo financirala je Savjetodavna služba iz sredstava naknade za korištenje općekorisnih funkcija šuma temeljem podnesenog zahtjeva za financiranje radova održavanja šumskih i protupožarnih prometnica u šumama šumoposjednika od strane Udruge privatnih šumovlasnika "Graber" Novi Marof odnosno sukladno godišnjem operativnom planu Savjetodavne službe. Radove na održavanju 2 430 metara dugoj šumskoj prometnici Utvrda Paka  – Utvrda Čanjevo izvela je tvrtka iz Velike Gorice kroz 20-tak radnih dana.

Osim buduće primarne uloge ove šumske prometnice koja će biti namijenjenja transportu drvnih sortimenata iz šume njezina ulogu bit će i protupožarna odnosno turistička. Turistički aspekt ove šumske prometnice proizlazi i iz činjenice što se moglo čuti i na otvorenju da ovaj šumski put ima svoju tradiciju još od srednjeg vijeka, povezivajući dvije utvrde Paku i Čanjevo.

Šumsku je prometnicu, simboličnim presjecanjem vrpce, otvorio je saborski zastupnik Anđelko Stričak, u nazočnosti novomarofskog gradonačelnika Siniše Jenkača, načelnika općine Visoko Dragutina Matekovića i predsjednika Udruge privatnih šumovlasnika "Graber" Mladena Jakopovića, a prometnicu i njene korisnike blagoslovio je velečasni Ivan Šestak, župnik župe Visoko.

Mario Vlašić, dipl. ing. šum.
viši stručni savjetnik za šume šumoposjednika

Na usluzi poljoprivredi, ribarstvu i šumarstvu

Kontakti

Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba
Bani 110
Buzin
10010 Zagreb, Hrvatska
Tel.: +385 (0)1 4882 700
Telefax: +385 (0)1 4882 701
savjetodavna@savjetodavna.hr
www.savjetodavna.hr