VIJESTI

„Dani polja pšenice i ječma“

Ratarsko-stočarsko mehanizatorska udruga iz Sesveta Podravskih potaknula je organizirani odlazak u Osijek na Dane polja pšenice i ječma“. Manifestacija se održala na pokusnim poljima Poljoprivrednog instituta.

Interreg IIIA – Edukacija školske omladine

Interreg IIIA – Edukacija školske omladine

U sklopu projektnih aktivnosti u Krapinsko-zagorskoj županiji održana su dva predavanja za školsku omladinu sa temom „ Travnjački voćnjaci kao element biološke raznolikosti i estetske vrijednosti krajobraza“, uz demonstraciju sadnje voćaka visokostablašica.

14. nacionalni forum o pristupanju europskoj uniji

U zajedničkoj organizaciji Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva 28. svibnja 2007. godine u Belom Manastiru, u hotelu Patria održan je 14. nacionalni forum o pristupanju europskoj uniji s temom "Cjeloživotno obrazovanje poljoprivrednih proizvođača i stanovnika ruralnih područja."

Održano 1. Natjecanje Slavonije i Baranje <br>u spremanju sjenaže u rol-bale

Održano 1. Natjecanje Slavonije i Baranje
u spremanju sjenaže u rol-bale

U organizaciji Odjela za mehanizaciju HZPSS-a i Odsjeka Osječko-baranjske županije, a pod pokroviteljstvom tvrtke NOVOCOMMERCE d.o.o. OSIJEK u subotu, 26. svibnja 2007. u 11,00 sati na farmi Krndija – Gorjani kod Đakova održano je 1. natjecanje Slavonije i Baranje u spremanju sjenaže u rol bale.

Dani jagoda Grada Zagreba i Zagrebačke županije

Dani jagoda Grada Zagreba i Zagrebačke županije

Dana 11. svibnja 2007. na Trgu A. Starčevića, svečano su otvoreni „Dani jagoda“ Grada Zagreba i Zagrebačke županije.
Pred mnoštvom okupljenih građana „Dane jagoda“ otvorio je gradonačelnik Milan Bandić u pratnji župana Stjepana Kožića, te pročelnika za poljoprivredu i šumarstvo grada Zagreba Darka Vuletića i pročelnika upravnog odjela za poljoprivredu ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebaćke županije Josipa Kraljičkovića.

Sajam "Slavonski Brod 2007."

Brodsko-posavska županija u suradnji sa stručnim institucijama, službama, srednjim školama te gradovima i općinama županije na otvorenom i zatvorenom prostoru Srednje škole "Matija Antun Reljković", Cankareva 76 u Slavonskom Brodu (Poljoprivredna škola) od 1. do 3. lipnja 2007. organizira Sajam "Slavonski Brod 2007." - sajam obrtništva, poduzetništva, poljoprivrede i 10. međužupanijsku stočarsku izložbu.

Na poljima još ima nezaoranih ostataka kukuruzovine

Na poljima još ima nezaoranih ostataka kukuruzovine

Iako smo kalendarski već na kraju mjeseca svibnja, još uvijek prolazeći terenom nailazimo na nezaorane ostatke prošlogodišnje kukuruzovine. Očito je, da ovom «poljoprivredniku» štetnost nepravovremenog uništavanja ostataka ne znači ništa.

Urbanavo 2007 - Dani vina u županiji Zrinskih

Udruga vinogradara i vinara Hortus Croatie uz potporu Međimurske županije, HZPSS-a, Turističke zajednice i dr. i ove godine organiziraju manifestaciju "Urbanovo - Dani vina u Županiji Zrinskih" koja će se odvijati od 25. svibnja do 03. lipnja prema programu u privitku.

Tjedan jagoda u Križevcima

Tjedan jagoda u Križevcima

Cijeli protekli tjedan građani Križevaca mogli su uživati u svježim plodovima jagoda domaćih proizvođača na glavnom trgu svoga grada.

Bez

Bez "pješaka" u silosima ?

Da o kvalitetno raspoređenoj i dobro nagaženoj silažnoj masi ovisi kvaliteta sjenaže i silaže u silosima odavno je poznato. Isto tako, poznato je i da se još uvijek ovaj težak posao odvija ručno, te i traži i puno radne snage. Danas su već poznati strojevi koji zamjenjuju i do desetak "pješaka" na pravilnom razgrtanju silo mase kod spremanja u silose.

Radni sastanak UONO-a Vukovarsko-srijemske županije

Radni sastanak UONO-a Vukovarsko-srijemske županije

Pod predsjedanjem Predsjednika UONO-a Ivice Kalistovića - djelatnika HZPSS-a Vukovarsko-srijemske županije, u Nijemcima je 21. svibnja 2007. godine, u Općinskoj vijećnici, održan prvi radni sastanak udruge s ciljem da se donese odluka o mjestu i datumu natjecanja orača na nivou županije, i da se informira članstvo o registriranju udruge i načinu budućeg rada.

Ekološka svijest

Ekološka svijest

Za poimanje što je ekološka svijest možemo reći, da je svatko na svoj način doživljava. Velika većina (nadam se) ipak ispravno prosuđuje, ali uvijek ima i onih kojima je to nevažno i bitno im je, da smeće nije pred njihovim vratima ili barem da ga ne vide. Ovako razmišljanje i dovodi one, kojima je stalo do očuvanja okoliša, da kontinuirano skreću pažnju kako pojedincima, tako i cjelokupnoj javnosti kako ispravno postupati sa otpadom, a naročito onim opasnim.

Lunjska maslinada

Lunjska maslinada

U organizaciji Odsjeka HZPSS-a Zadarske županije i domaćih maslinara u Lunu na otoku Pagu održana je po treći put manifestacija „Lunjska maslinada“.
U sklopu manifestacije održana su tri stručna predavanja.

Vinodar 2007.

Vinodar 2007.

9. Izložba vina "Vinodar 2007." održat će se od 1. do 3. lipnja 2007. u Daruvaru. Uz obilje dobrog vina biti će tu i struke, tamburaša kulena i svega što uz to ide.
Očekujemo vas u najljepšem malom gradu kontinentalne Hrvatske.

Sajam vinogradarske opreme odvijat će se tijekom sva tri dana, a Kušaonica vina 2. i 3. svibnja 2007.

Grad u 10-tak minuta poharao voćnjake vinograde i oranice

Grad u 10-tak minuta poharao voćnjake vinograde i oranice

U utorak, 15. svibnja, oko 14.30 olujno je nevrijeme opustošilo sjeverozapadni i istočni dio Virovitičko-podravske županije. Štete od oluje s gradom po pregledu terena najveće su na području grada Virovitice, Općine Špišić Bukovica i Općine Crnac.

Sajam i izložba zagorskih vina, Bedekovčina 2007.

Sajam i izložba zagorskih vina, Bedekovčina 2007.

Pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske u Bedekovčini će se od 24. do 26. svibnja održati četrdeseti jubilarni sajam i izložba zagorskih vina. Organizator manifestacije je HGK ŽK Krapina - Grupacija vinogradarstva i vinarstva županije. Suorganizatori su MPŠVG, Krapinsko zagorska županija, Općina Bedekovčina, Turistička zajednica KZŽ, HZPSS, Obrtnička komora KZŽ i srednja škola Bedekovčina. Mjesto održavanja je sportska dvorana Srednje škole u Bedekovčini.

  1. 225
  2. 226
  3. 227
  4. 228
  5. 229
  6. 230
  7. 231
  8. 232
  9. 233
  10. 234

Na usluzi poljoprivredi, ribarstvu i šumarstvu

Kontakti

Ministarstvo poljoprivrede
Bani 110
Buzin
10010 Zagreb, Hrvatska
Tel.: +385 (0)1 4882 700
Telefax: +385 (0)1 4882 701
savjetodavna@savjetodavna.hr
www.savjetodavna.hr