VIJESTI

Dodjela potpore u okviru mjere I.9. <q>Privremeni prestanak ribolovnih aktivnosti</q> okružujućim mrežama plivaricama – srdelarama za svibanj 2018.

Dodjela potpore u okviru mjere I.9. Privremeni prestanak ribolovnih aktivnosti okružujućim mrežama plivaricama – srdelarama za svibanj 2018.

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Pravilnik o izmjenama i dopunama pravilnika o ribolovnim mogućnostima u gospodarskom ribolovu na moru okružujućom mrežom plivaricom – srdelarom (NN, 39/2018.) čijim je odredbama propisana zabrana obavljanja ribolova plovilima koja obavljaju ribolov okružujućom mrežom plivaricom – srdelarom u cijelom ribolovnom moru Republike Hrvatske u razdoblju od 1. svibnja 2018. u 00:00 sati do 15. svibnja 2018. u 24:00 sata.

Održana 12. Pušćanska salamijada i špekijada

Održana 12. Pušćanska salamijada i špekijada

U Pušći je 27. travnja 2018. održana 12. Pušćanska salamijada i špekijada pod pokroviteljstvom i u organizaciji općine Pušća, a u suorganizaciji Udruge proizvođača autohtonih salama „Pušćanska salama“, Veterinarske stanice Zaprešić i HPŠSS.

Dođite na „Dane travnjaka“ u Koprivnicu

Dođite na „Dane travnjaka“ u Koprivnicu

Ovogodišnji „Dani travnjaka“ održavaju se 22. put za redom kao tradicionalna manifestacija koja promiče poljoprivrednu proizvodnju, kao značajnu gospodarsku granu Koprivničko-križevačke županije, ruralni razvoj i turizam.

Prašume i šumski rezervati u Hrvatskoj

Prašume i šumski rezervati u Hrvatskoj

Prašuma predstavlja prirodnu šumu koja se oduvijek razvijala bez neposrednoga antropogenog utjecaja, odnosno isključivo pod utjecajem prirodnih čimbenika.

Sajam hrane i zdravog življenja

Sajam hrane i zdravog življenja

U cilju promocije i promicanja svijesti o kvaliteti hrvatskih proizvoda čiji nazivi su zaštićene oznake izvornosti, zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla, Proizvodi hrvatskih farmi i polja, Hrvatski otočni proizvodi te proizvodi nosioci oznaka Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko kao i promicanja značaja razvoja organske proizvodnje poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, u suorganizaciji Ministarstva poljoprivrede i Grada Zagreba, Zagrebački velesajam organizira SAJMOVE HRANE I ZDRAVOG ŽIVLJENJA.

Sastojine crne johe

Sastojine crne johe

Areal crne johe (Alnus glutinosa) obuhvaća široko područje Europe od Irske do zapadnog Sibira, te od Finske do sjeverne Afrike, što upućuje na širok raspon različitih stanišnih prilika.

Javni uvid i javno predstavljanje Programa za „Petrinjske šume

Javni uvid i javno predstavljanje Programa za „Petrinjske šume

Hrvatska poljoprivredo-šumarska savjetodavna služba, Podružnica Sisačko- Moslavačke županije, u suradnji s Gradom Petrinjom organizira javni uvid i javno predstavljanje Programa za gospodarenje privatnim šumama za gospodarsku jedinicu „Petrinjske šume“, izvođača SALIXPLAN d.o.o., koji će se održati prema sljedećem rasporedu:

Simbioza divlje trešnje i divljih pčela

Simbioza divlje trešnje i divljih pčela

Na prekrasnim padinama Bilogore u Šartovcu, u gospodarskoj jedinici Kutinske prigorske šume 40 M, Šartovačko brdo, na oko 2 ha, u dvije parcele, nalazi se plantažni klonski nasad divlje trešnje (Prunus avium).

Poziv na stručni skup: Zlatna žutica vinove loze – kako dalje?

Poziv na stručni skup: Zlatna žutica vinove loze – kako dalje?

U Hrvatskom zagorju nalaze se žarišta zaraze zlatnom žuticom vinove loze ( Flavescence doree). To je bolest koja se brzo širi našim vinogradima, a koliko je opasna govori činjenica kako može dovesti u pitanje opstojnost hrvatskog vinogradarstva.

51. Sajam i izložba zagorskih vina u Bedekovčini

51. Sajam i izložba zagorskih vina u Bedekovčini

U organizaciji Krapinsko-zagorske županije, Općine Bedekovčina, Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije, Udruge Vino zagorje, HGK – Županijske komore Krapina, Obrtničke komore KZŽ i Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe dana 18. i 19. svibnja 2018. godine održati će se „51. Sajam i izložba zagorskih vina“ Bedekovčina 2018. godine.

16. natjecanje orača Koprivničko-križevačke županije

16. natjecanje orača Koprivničko-križevačke županije

Pozivamo Vas na 16. natjecanje orača Koprivničko-križevačke županije, u Đurđevac, u subotu, 21. 4. 2018. Natjecanje orača Koprivničko-križevačke županije održat će se 21. travnja 2018. godine (subota), s početkom u 10 sati u Đurđevcu, na parceli industrijske zone Grada Đurđevca, na državnoj cesti Đurđevac – Virovitica.

  1. 4
  2. 5
  3. 6
  4. 7
  5. 8
  6. 9
  7. 10
  8. 11
  9. 12
  10. 13

Na usluzi poljoprivredi, ribarstvu i šumarstvu

Kontakti

Ministarstvo poljoprivrede
Bani 110
Buzin
10010 Zagreb, Hrvatska
Tel.: +385 (0)1 4882 700
Telefax: +385 (0)1 4882 701
savjetodavna@savjetodavna.hr
www.savjetodavna.hr