Politika zaštite privatnosti

Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba javna je ustanova.

Politika zaštite privatnosti uređuje način postupanja s podacima i primjenjuje se na sve osobne podatke koje HPŠSS prikuplja i obrađuje, kao voditelj ili kao izvršitelj obrade podataka.

Osobni podatak svaki je podatak koji se odnosi na fizičku osobu čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi, izravno ili neizravno (poput imena, adrese, e-maila ili poštanske adrese i dr.).

Obrada podataka je bilo koja radnja izvršena na osobnim podacima, poput prikupljanja, pohrane, upotrebe, uvida i prijenosa osobnih podataka.

Ova Politika ne primjenjuje se na anonimne podatke. Anonimni podatak je podatak koji se ne može povezati s određenom fizičkom osobom.

Obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka

 

Prikupljanje, obrada i korištenje osobnih podataka

HPŠSS prikuplja i obrađuje osobne podatke u sljedećim slučajevima:

  • održavanja edukacije ili pružanja savjetodavne usluge,
  • pružanja usluge doznake, otpreme, uzgojnih radova i gis baze u šumama šumoposjednika,
  • izdavanja potvrda i iskaznica,
  • organiziranja skupova i manifestacija,
  • slanja obavijesti putem e-maila.

Usluge koje HPŠSS pruža nisu namijenjene osobama mlađim od 16 godina, ali za podatke koje HPŠSS prikuplja ili obrađuje ne može znati odnose li se na osobe mlađe od 16 godina. Roditelji i skrbnici trebaju da podučiti osobe mlađe od 16 godina o tome kako sigurno i odgovorno postupati s osobnim podacima na internetu.

 

Politika vezana uz korištenje i pohranjivanje kolačića

Internet stranice HPŠSS-a koje posjećujete koriste kolačiće. Kolačićima se smatraju datoteke male veličine koje se privremeno pohranjuju na vašemu tvrdom disku, što našoj internet stranici omogućava prepoznavanje vašega računala prilikom sljedećeg posjeta naše stranice.

Navedeni alati mogu prikupljati i pohranjivati tehničke podatke kao što su kolačići, IP adresa korisnika i/ili posjetitelja, identifikator mobilnog uređaja, podatke o pregledniku i slično, ali pritom ne identificiraju osobu.

Kolačići koji se pohranjuju služe u analitičke i statističke svrhe i za funkcioniranje svih značajki internetske strance i boljeg korisničkog iskustva. Ti kolačići mogu biti stalni kolačić koji na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta te privremeni kolačići koji se pohranjuju samo tijekom posjeta stranici.

Podaci koji se prikupljaju uključuju IP adresu korisnika, podatke o pregledniku, jeziku, operativnom sustavu i druge standardne statističke podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku.

Ovisno o postavkama na Vašem internetskom pretraživaču, kolačići se mogu automatski prihvaćati. Ako niste suglasni njihovom upotrebom, kolačiće možete u bilo kojem trenutku lako izbrisati i/ili trajno isključiti na vašem računalu ili mobilnom uređaju pomoću postavki preglednika kojim se koristite.

Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika kojim se koristite. Napominjemo kako je svrha kolačića poboljšanje i omogućivanje upotrebe naše internet stranice te sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje značajki naše internet stranice ili uzrokovati drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku.

 

Obavijesti HPŠSS-a

Podatke koje ste dostavili prilikom prijave na primanje obavijesti HPŠSS-a koristit će se samo za tu namjenu. Ukoliko želite odustati od primanja obavijesti, to možete učiniti u bilo kojem trenutku putem opcije otkazivanja prijave koja se nalazi u samoj obavijesti. U slučaju odjave, osobne podatke koje smo prikupili u tu svrhu prestat ćemo obrađivati.

Prikupljene podatke pohranjujemo samo za razdoblje tijekom kojeg ste prijavljeni.

 

Sigurnost

HPŠSS koristi tehničke i organizacijske mjere zaštite kojima se osigurava sigurnost osobnih podataka te usklađenost s važećim propisima o zaštiti podataka. Vaši su podaci zaštićeni od gubitka, uništenja, manipulacije, neovlaštenoga pristupa i neovlaštenog izdavanja. Zaposlenici HPŠSS-a obvezni su poštivati povjerljivost podataka i pridržavati se općih akata HPŠSS-a.

 

Rok pohranjivanja

Podatci se čuvaju najdulje do unaprijed definiranog roka. Ukoliko je dana privola za obradu koja se proteže i na razdoblje koje je dulje od propisanog roka, vaše podatke pohranjujemo sve do povlačenja privole.

 

Prava ispitanika

Ispitanik odlučuje koje podatke o sebi čini dostupnim HPŠSS-u. O promjeni osobnog podatka možete nas obavijestiti zop@savjetodavna.hr.

Ispitanik ima pravo povući privolu u bilo kojem trenutku u cijelosti ili djelomično, u pisanom obliku na adresu Savska cesta 41, Zagreb, tel. 01/4881-720 ili u elektroničkom obliku na zop@savjetodavna.hr. Osobni podaci koji su obuhvaćeni izjavom o povlačenju više se neće obrađivati počevši od datuma povlačenja privole. Obrade podataka učinjeni do datuma povlačenja privole i dalje će ostati pravno valjani.

Ispitanik ima pravo na uvid, ispravak, brisanje, ograničenje obrade, prenosivost podataka te pravo na prigovor.

Ispitanik ima pravo podnijeti pritužbu nadzornom tijelu za zaštitu podataka.

Automatizirana obrada

Neki se podaci (poput vrste internetskoga preglednika koji rabite, broja posjeta, prosječnog vremena provedenog na stranicama, pregledavani sadržaj i slični) obrađuju automatski prilikom pristupa internet stranicama HPŠSS-a. Navedeni podaci koriste se u svrhu procjene privlačnosti naše internet stranice.

 

Veze s drugim stranicama

Ova politika privatnosti odnosi se na internet stranicu HPŠSS-a. Ona može sadržavati veze s internet stranicama drugih pružatelja usluga te se na njih ne odnosi ova politika privatnosti. Prilikom napuštanja internet stranice HPŠSS-a, upoznajte se s politikom privatnosti na svakoj internet stranici koja prikuplja osobne podatke.

 

Obavijest o promjenama i kontakt

Svaka promjena politike privatnosti bit će objavljena na internet stranici HPŠSS-a https://www.savjetodavna.hr.

Sva pitanja vezana uz zaštitu privatnosti uputite na:

Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba
Savska cesta 41
10000 Zagreb

tel.: 098/217-356

e-mail zop@savjetodavna.hr

Na usluzi poljoprivredi, ribarstvu i šumarstvu

Kontakti

Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba
Bani 110
Buzin
10010 Zagreb, Hrvatska
Tel.: +385 (0)1 4882 700
Telefax: +385 (0)1 4882 701
savjetodavna@savjetodavna.hr
www.savjetodavna.hr