Održan Poljoprivredni sajam – AgroTerra Istra 2023.

Pazin je od 14. do 16. travnja bio domaćin drugog po redu Međunarodnog poljoprivrednog sajma – AgroTerra Istra 2023. Na ukupno sedam i pol tisuća kvadratnih metara unutarnjeg i vanjskog izložbenog prostora Školsko-gradske sportske dvorane u Pazinu moglo se pronaći za svakog ponešto. Ove godine na sajmu je sudjelovalo stotinjak izlagača koji su nudili najbolje proizvode za poljoprivrednike i one kojima je poljoprivreda hobi. Na sajmu se moglo pronaći raznih sadnica i cvijeća, bogata gastronomska ponuda te ponuda traktora i raznih poljoprivrednih strojeva i alata.

Sajam čije održavanje postaje već tradicionalno, pokrenuli su Udruga pčelara Lipa i tvrtka Mars eventi koji su mnogo truda i ove godine uložili u organizaciju sajma, smatrajući da je takav sajam bio potreban na području Istre kako bi poljoprivrednicima i ostalim zainteresiranim posjetiteljima pružio mogućnost kupnje poljoprivredne opreme bez odlaska na udaljene poljoprivredne sajmove u kontinentalnoj Hrvatskoj.

Kako bi svojim znanjem pomogli poljoprivrednicima u njihovim nedoumicama, uključili su se djelatnici Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede, Područne službe za stručnu podršku Pazin,  Ministarstva poljoprivrede koji su na svojem izlagačkom mjestu bili na raspolaganju posjetiteljima za sva pitanja, počevši od savjeta o uzgoju maslina, vinograda i povrća pa do informacija vezanih za poticaje za poljoprivrednike koje daje Ministarstvo poljoprivrede.

Sajam je svečano otvorio državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak, a uzvanicima su se obratili i Marko Londero, direktor sajma te Suzana Jakšić gradonačelnica Grada Pazina.