Održan VIROEXPO – 26. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede

Više od 500 izlagača iz različitih zemalja predstavilo se na Viroexpu – 26. međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede koji je održan od 17. do 19. veljače 2023. godine u Virovitici, a otvorio ga je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković. Otvaranju sajma prisustvovala je i ministrica Poljoprivrede Marija Vučković.

Na sajmu su sudjelovali i predstavnici Područne službe za stručnu podršku Virovitica koji pripadaju Upravi za stručnu podršku razvoju poljoprivrede, Ministarstva poljoprivrede. Na štandu Uprave, djelatnici Ana-Marija Čajkulić, Antun Damjan i Marko Borić informirali su zainteresiranu javnost o različitim pitanjima vezanim za poljoprivredu. Posjetitelje su najviše zanimale teme vezane za Zelenu arhitekturu i pčelarstvo te održivu uporabu pesticida, o čemu su više informacija mogli čuti od stručnih djelatnika te pročitati u promotivnim letcima, a koje će im pomoći u uspješnoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Unutarnji i vanjski izlagački prostor sajma prostirao se na 21 000 četvornih metara.

Izlagači su dolazili iz sljedećih zemalja: Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Mađarske, Slovačke, Srbije, Makedonije, Italije, Austrije, Azerbajdžana .

U okviru sajma održala su se i brojna stručna predavanja za poljoprivrednike, gospodarstvenike, poduzetnike i obrtnike.