Obavijest voćarima

U nasadima bresaka i nektarina bilježimo visok intenzitet populacije breskvinog savijača (Cydia molesta) i breskvinog moljca (Anarsia lineatella).

Za sorte kasnije epohe dozrijevanja moguća je primjena insekticida : Runner 240 SC,  Delegate 250 WG, Avaunt,  Affirm  koji imaju karencu 7 dana.

Radi mjera zaštite pčela potrebno je sve kemijske mjere u voćnjaku provoditi u vrijeme kad pčele ne lete ( u kasnim večernjim satima ) te voditi računa da je cvjetni uzrast pokošen.

Podaci o registriranim SZB u RH vode se u  Fitosanitarnom  informacijskom  sustavu (FIS) dostupnom na poveznici http://fis.mps.hr/trazilicaszb/

Sredstva za zaštitu bilja primjenjivati u skladu s dozvolom poštujući upute, ograničenja, obavijesti i upozorenja navedenim na etiketi za uporabu. Korisnik ne smije posjedovati, skladištiti niti primijeniti sredstva koja nisu registrirana u RH.

Sakupljanje ambalažnog otpada sredstava za zaštitu bilja za Dubrovačko-neretvansku županiju planirano je  24.08.2022. u vremenu od 10:00-13:00 na adresi Jasenska bb ispred Poljoprometa.

Ivana Tomac Talajić  dipl. ing. agr.

e-mail: Ivana.Tomac.Talajic@mps.hr