3. ocjenjivanje prehrambenih proizvoda prerade biljnog podrijetla

Poštovani,

S posebnim zadovoljstvom obavještavamo vas da će se treću godinu za redom održati Ocjenjivanje prehrambenih proizvoda prerade biljnog podrijetla. Organizator ocjenjivanja je Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede, a partneri  Agronomski fakultet  i Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Cilj ovog projekta je razvoj prerade na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i dizanje opće razine kvalitete proizvoda.

Ocjenjivanje će se održati 30. rujna i 1. listopada 2021. u uredima Ministarstva poljoprivrede, Vukovarska 78 u Zagrebu. Dodjela diploma i proglašenje šampiona u pojedinim kategorijama biti će na 7. Sajmu zimnice i autohtonih proizvoda . Na ocjenjivanje svoje proizvode mogu prijaviti proizvođači koji su registrirani za obavljanje djelatnosti prerade (dopunska djelatnost) te preradu obavljaju u registriranim/odobrenim objektima. U slučaju da proizvođač ima kvalitetan novi proizvod te još nije registrirao preradu može poslati proizvod na ocjenjivanje, proizvod će mu biti ocjenjen ali neće mu se dodijeliti odličje.

Rok za predaju uzoraka je 24. rujna 2021. Scanirane prijavnice molim pošaljite na mail ozren.hrsto@mps.hr  i marko.mraovic@mps.hr

Prijavnicu možete preuzeti prtiskom na poveznicu (kliknite ovdje).

Za Vas organiziramo i  demonstracijsku aktivnost koja će se održati 1. listopada 2021. u našim uredima u Vukovarskoj 78 u Zagrebu sa temom Higijenski standardi u preradi sirovina biljnog podrijetla i edukacija za senzorsko ocjenjivanje prehrambenih proizvoda biljnog podrijetla, gdje će se poljoprivrednike upoznati sa obaveznim higijenskim standardima temeljenim na načelima HACCP sustava, uvođenjem i vođenjem sustava samokontrole: prema vodičima dobre higijenske i proizvođačke prakse. Drugi dio demonstracije se odnosi na edukaciju o senzorskom ispitivanju (ocjenjivanju) proizvoda prerade: edukacijom se želi potaknuti da sami proizvođači proizvoda sirovina biljnog podrijetla (sokovi, džemovi, pekmezi, razne zimnice, umaci, voćna vina, voćne rakije, voćni likeri,…) nauče način razvoja i dorade proizvoda u cilju dobivanja što kvalitetnijeg proizvoda.

Na demonstracijsku aktivnost možete se prijaviti na poveznici Demonstracije – Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva (savjetodavna.hr)