Obavijest vinogradarima

Na kontrolnom punktu BUCAVAC  ( Primošten) zabilježen je pojačan let, iznad praga štetnosti pepeljastog grozdovog moljca (Lobesia botrana) dok je let  žutog grozdovog moljaca (Eupoecilia ambiguela)  značajno ispod praga štetnosti.

Let grozdovih moljaca na ostalim kontrolnim punktovima u županiji, pa tako i na punktu  KRUŠEVO (zaleđe Primoštena) značajno je ispod praga štetnosti.

Preporuča se vinogradarima koji uzgajaju vinovu lozu na području Primoštena, na položajima koji su blizu mora  da u narednih tjedan dana izvrše zaštitu jednim od pripravaka koji imaju dozvolu za suzbijanje grozdovih moljaca.

AVAUNT  EC, INSEGAR 25 WG, MIMIC, RADIANT, CORAGEN 20 SC, AFFIRM, RUNNER 240 SC.

Škropivo je potrebno primjeniti u zoni grožđa.

Podatci o registriranim SZB u RH vode se u  Fitosanitarnom  informacijskom  sustavu (FIS) dostupnom na web adresi: http://fis.mps.hr/trazilicaszb/.

Pripravke koristiti prema uputama proizvođača, zbog visokih temperatura preporuča se zaštitu provesti rano u jutro ili kasno navečer.

NAPOMENA!

Nakon tretiranja ispuniti evidencijsku listu o korištenju sredstava za zaštitu bilja, a praznu ambalažu propisno zbrinuti.

Skupljanje ambalažnog otpada SZB provest će se 17.09.2021. u Primoštenu Burnom, Draga 6   (skladište), od 10:00 -11:30 i u Drnišu lokalitet Cecela (Dalmacija vino) od 13:00-15:00.

 

 

                                                           Gordana Kožarić-Silov dipl.inž.agr.

e-mail: gordana.k-silov@mps.hr

Pripremi za ispis