NAJBOLJI ORAČI U MEĐIMURSKOJ ŽUPANIJI IZ GRADA PRELOGA

Neprekinuto, već sedamnaest godina, usprkos pandemiji COVID 19 održano je u subotu, 24. srpnja 2021. godine natjecanje orača Međimurske županije.

Natjecanje orača kao i svake godine organizira Udruga orača Međimurske županije i Ministarstvo poljoprivrede-Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva, dok su glavni pokrovitelji natjecanja Međimurska županija i grad Čakovec. Poljoprivredu kao važnu granu gospodarske djelatnosti na području grada Čakovca istaknula je gradonačelnica Ljerka Cividini, dok je natjecanje otvorio zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

 

 

Uz budno oko nepristranih sudaca iz Koprivničko-križevačke županije u sastavu: Tomislav Berend, Darko Novotni, Zoran Radiček i Mladen Crnčić, natjecalo se šestero natjecatelja u kategoriji plugova ravnjaka i četvero natjecatelja u kategoriji plugova premetnjaka.

Ove godine u obje kategorije najveću umješnost pokazali su natjecatelji iz grada Preloga te je u kategoriji plugova ravnjaka prvo mjesto osvojio Luka Perko, a u kategoriji plugova premetnjaka Bernard Matijević.

 

 

Ovim putem zahvaljujemo svim sponzorima koji podržavaju ovo natjecanje od samih početaka.

Valja napomenuti da je prekinuta tradicija natjecanja orača Međimurske županije da se ono održava u najtoplijem danu u godini. Ovaj puta natjecanje je završilo uz prolom oblaka.

 

Suzana Pajić, dipl. ing agr.