Akcija prikupljanja ambalažnog otpada sredstava za zaštitu bilja

Udruga CROCPA u suradnji s tvrtkom CIAK d.o.o. najavila je termin akcije prikupljanja ambalažnog otpada SZB za područje Primorsko-goranske županije

u UTORAK 27. travnja 2021. godine.

Organizatori ističu da će se u akciji prikupljanja CROCPA EKO MODEL u 2021. godini prihvaćati isključivo prazna ambalaža tvrtki proizvođača i uvoznika članova Udruge CROCPA koji financiraju projekt i omogućavaju korisnicima besplatan povrat ambalaže i zbrinjavanje otpada. Više informacija o projektu možete pogledati na www.crocpa.hr. Ambalaža ostalih tvrtki neće biti prihvaćena a za njezino zbrinjavanje trebate se obratiti proizvođačima/uvoznicima tih proizvoda.

Tvrtke članice CROCPE u 2021. jesu:

Agroavant, AgroChem-Maks, Agroteks, Albaugh TKI (Pinus Agro), BASF, Bayer CropScience, Chromos Agro, Corteva Agriscience (Dow AgroSciences), Danon, Euroazijski pesticidi, Florel, Genera, Iskra Zelina Kemijska Industrija, Nufarm, Monsanto, Orchem,  Stockton, Syngenta Agro.

Organizatori ističu da se u sklopu projekta se sakuplja samo prazna primarna/opasna ambalaža navedenih proizvođača koji financiraju projekt. Transportna ambalaža kao niti ambalaža bilo kojih drugih proizvoda koji nisu sredstva za zaštitu bilja (npr. mineralna gnojiva) se ne prihvaća.

Poljoprivredna gospodarstva s područja Primorsko-goranske županije, koja trebaju imati ovjereni PRATEĆI LIST kao dokaz da su praznu otpadnu ambalažu SZB zbrinuli na  propisan način mogu donijeti do sada sakupljeni otpad i besplatno predati predstavnicima ovlaštene tvrtke u predviđenim terminima:

 UTORAK 27. travnja 2021. godine

od 09.00 do 10.00 sati

POLJAPOTEKA CORTINA,

Novo naselje bb, Mavrinci, ČAVLE.

 

UTORAK 27. travnja 2021. godine

od 12.00 do 14.00 sati

PZ VRBNIK, Namori  2, VRBNIK.

 

Prihvaća se isključivo prazna kontaktna/primarna ambalaža (boce, kanistri, vrećice) a sekundarna i tercijarna ambalaža koja nije bila u doticaju s proizvodom može se odložiti u spremnike za otpad predmetnih materijala. Poljoprivredno gospodarstvo smije privremeno skladištiti praznu ambalažu SZB godinu dana.

Radi što kraćeg zadržavanja na mjestu predaje otpadne ambalaže sredstava za zaštitu bilja preporučamo imati PRAVILNO ISPUNJEN PRATEĆI LIST  (Obrazac PL-O) i Očevidnik o nastanku i tijeku otpada (Obrazac-ONTO). Obrasci se mogu kupiti u Narodnim novinama.

Svi korisnici SZB koji imaju više od 100 kg prazne ambalaže trebaju se direktno javiti tvrtki CIAK d.o.o. radi POJEDINAČNOG ODVOZA. Kontakti tvrtke CIAK d.o.o. su navedeni na web stranici Udruge: https://crocpa.hr/kako-se-prikuplja-otpadna-ambalaza/.

Organizatori akcije Udruga CROCPA i tvrtaka C.I.A.K d.o.o., također ističu kako zadržavaju pravo promjene rasporeda ili obustave akcije u skladu s Odlukama i /ili preporukama Stožera civilne zaštite.

Karmen Karlić, dipl.inž.agr.

E-mail: karmen.karlic@mps.hr

Pripremi za ispis