Vina od davnina 2021.

Veliko nam je zadovoljstvo pozvati Vas na treću reviju vina hrvatskih autohtonih sorata pod nazivom „VINA od DAVNINA“ u organizaciji Ministarstva poljoprivrede koja će se održati 18. i 19. svibnja 2021. u Zagrebu, u prostoru Art galerije LAUBA.

Dvije uspješne revije  „VINA od DAVNINA“ su iza nas. 70 vinara sa više od 150 vina isključivo autohtonih sorata podržalo je ovu manifestaciju te Vas pozivamo da to učinite i Vi u 2021. godini.

Ove godine 4. ocjenjivanje vina autohtonih sorata održati će se 14., 15. i 16. travnja 2021. godine, a vina će ocjenjivati peteročlana komisija sastavljena od iskusnih ocjenjivača.

Proizvođačima vina od autohtonih sorata vinove loze omogućujemo izlaganje na reviji, sudjelovanje na ocjenjivanju vina i objavu u katalogu manifestacije.

Rezervirajte 18. i 19. svibnja 2021. za nas i budite dio hrvatske originalne autohtone priče „VINA od DAVNINA“.

Živjeli!

Prijavnica za izlagače 2021.

Prijavnica za ocjenjivanje 2021.

 

ORGANIZATOR:
Ministarstvo poljoprivrede

SUORGANIZATOR:
Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu

PARTNERI:
Agronomski fakultet
Institut za poljoprivredu i turizam Poreč
Institut za jadranske kulture i melioraciju krša

IZLAGAČI:
Izlažu proizvođači vina autohtonih sorata koja su u prometu (vina u užem smislu riječi, pjenušava i specijalna vina) odnosno vina gdje je udio autohtone sorte više od 85%

Autohtone sorte su sorte vinove loze koje se “od davnina” uzgajaju na određenom području u Republici Hrvatskoj, a detaljnije su opisane u stručnom priručniku: Zelena knjiga: Hrvatske izvorne sorte vinove loze (prof.dr.sc.Edi Maletić i sur.)

AKREDITACIJA/KOTIZACIJA
Vinari koji imaju pravo i žele svojim vinima sudjelovati na reviji biti će akreditirani temeljem zaprimljenih 6 boca od svakog prijavljenog vina za izlaganje do 01.05.2021. od strane Ministarstva poljoprivrede, Bani 110, Buzin, 10010 Zagreb. Dostavljeno vino će Vas čekati na vašem izlagačkom mjestu 18. svibnja 2021.

Akreditacija za vinare uključuje sljedeće:
– Ulaznice/akreditacije za 2 (dvije) osobe
– Potpuno opremljen stol za izlaganje i kušanje vina
Stolnjak i natpis s nazivom/znakom vinara
Zdjela s ledom
Bokal s vodom
Posuda za odlijevanje vina
– Prostor u katalogu manifestacije sa podacima i popisom vina koja se izlažu
– Podršku pomoćnog osoblja za cijelo vrijeme trajanja revije

Krajnji rok za prijavu 15.04.2021.

ULAZNICE, ČAŠE
Ulaz na reviju je slobodan, naplaćuje se kotizacija za čašu u iznosu od 50,00 kn sa kojom se mogu kušati sva vina na reviji

PROMOTIVNI MATERIJALI
Izlagači mogu donijeti svoje promotivne letke i brošure na manifestaciju, te postaviti vlastite roll-up postere (banere)

OCJENJIVANJE VINA
Ocjenjivanje vina održati će se 14.,15. i 16. travnja 2021. u prostorima Ministarstva poljoprivrede na adresi Bani 110, Buzin u Zagrebu.
Vina će ocjenjivati komisija sastavljena od certificiranih ocjenjivača vina i voćnih vina, vrhunskih poznavatelja vina od autohtonih sorata.
Vina će se ocjenjivati po međunarodno priznatoj metodi 100 bodova.
Na ocjenjivanje se mogu prijaviti sva vina proizvedena od autohtonih sorata bez obzira da li se nalaze u prometu ili ne.
Za svaki uzorak potrebno je dostaviti 4 boce vina.
Uzorci se dostavljaju zajedno sa prijavnicom do 01.04. 2021. u Ministarstvo poljoprivrede, Bani 110, Buzin, 10010 Zagreb.
Kontakt osoba: Ozren Hrsto mob: 091-4882-923 ili u najbližu ispostavu Ministarstva poljoprivrede.
Kotizacija se ne naplaćuje.
Proglašenje najbolje ocjenjenih vina biti će na press konferenciji koja će se održati uoči manifestacije VINA od DAVNINA, a podjela diploma na samoj manifestaciji.

KONTAKTI
Nataša Puhelek Puština Mobitel: +385 91 4882 956, e-adresa: natasa.puhelek@mps.hr, vinaoddavnina@mps.hr

S poštovanjem,

Ministarstvo poljoprivrede

Pripremi za ispis