OSVRT NA DEMONSTRACIJSKU AKTIVNOST ODRŽANU U VOĆNJAKU PG-a AGRO BABIĆ U BRODSKO POSAVSKOJ ŽUPANIJI

Dana 28.09.2020.g. u voćnjaku jabuka PG Agro Babić održana je demonstracijska aktivnost pod nazivom „Mehaničko uništavanje korova unutar redova višegodišnjeg nasada i korištenje feromonskih, vizualnih i hranidbenih klopki“.

Bez obzira na povremenu laganu kišu koja nas je pratila u voćnjaku ovu demonstraciju popratilo je 12 polaznika. Na samom početku i par uvodnih riječi polaznicima su rastumačene operacije mehaničko uništavanje korova i korištenje feromonskih, vizualnih i hranidbenih klopki, što se od korisnika o ove operacije u sklopu M 10 očekuje, te koje aktivnosti su korisnici ove mjere dužni odraditi i evidentirati,  podijeljeni su im pripadajući obrasci. Objašnjeno im je što su vizualne, hranidbene i feromonske klopke kada se postavljaju i za što točno koja služi sa naglaskom na važnost praćenja pojavnosti i broja štetnika za ciljano i pravovremeno tretiranje.

Ova demonstracija imala je za cilj proizvođačima od koji su mnogi korisnici pojedinih mjera na licu mjesta u voćnjaku prikazati kako se provode pojedine aktivnosti i koje su pozitivne strane primjene istih.

Marijana Milušić, dipl. ing. agr.