Obavijest poljoprivrednicima o sakupljanju ambalažnog otpada SZB

MREŽA SKUPLJANJA AMBALAŽNOG OTPADA SZB ZA POLJOPRIVREDNA GOSPODARSTVA KOJA TREBAJU IMATI OVJERENI PRATEĆI LIST KAO DOKAZ DA SU OTPAD ZBRINULI NA ZAKONOM PROPISAN NAČIN

 

SRPANJ 2020

KAO I PRETHODNIH GODINA I OVE GODINE ĆE SE SKUPLJATI PRAZNA AMBALAŽA OD SREDSTAVA ZA ZAŠTITU BILJA PREMA RASPOREDU PO ŽUPANIJAMA. SVAKI MJESEC U KOJEM IMA SKUPLJANJA NA PODRUČJU VUKOVARSKO SRIJEMSKE ŽUPANIJE ĆEMO OBJAVITI RASPORED SA MJESTIMA I VREMENOM SKUPLJANJA.

NAPOMINJEMO DA SU SVI POLJOPRIVREDNICI OBVEZNICI DOBIVANJA PRATEĆEG LISTA KOJI SE DOBIJE KADA SE AMBALAŽA ZBRINE NA PROPISANI NAČIN I PODLOŽNO JE KONTROLI .

 

Korisnicima je osiguran besplatni povrat prazne ambalaže isključivo ovih tvrtki: Agroavant, AgroChem-Maks, Agroteks, BASF, Bayer CropScience, Chromos Agro, Corteva Agriscience (Dow AgroSciences), Danon, Euroazijski pesticidi, Florel, Genera, Iskra Zelina Kemijska Industrija, Nufarm, Monsanto, Orchem, Pinus Agro, Stockton, Syngenta Agro.

 

U sklopu projekta se sakuplja samo prazna primarna/opasna ambalaža navedenih proizvođača koji financiraju projekt. Transportna ambalaža kao niti ambalaža bilo kojih drugih proizvoda koji nisu sredstva za zaštitu bilja (npr mineralna gnojiva) se ne prihvaća.

 

Udruga CROCPA i tvrtka CIAK d.o.o. zadržavaju pravo promjene rasporeda sakupljanja ili obustave istog u slučaju takvih preporuka Kriznog Stožera o zabrani masovnih okupljanja.

 

 

Vukovarsko – srijemska županija

08.07.2020.

Agro Tovarnik Rusinjska b.b. Mikluševci 11.00 – 13.00

 

Vukovarsko – srijemska županija

29.07.2019.

PTPO Baruz Patkovićeva 36 Bobota  8.00 -11.00

 

Mira Živković,dipl.inž.

Mira.Zivkovic@mps.hr

 

Pripremi za ispis