Isplaćene potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u sektoru biljne proizvodnje i sektoru stočarstva

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je u petak, 29. svibnja 2020. godine isplatila 51 milijun kuna potpore za ukupno 7.572 primarna poljoprivredna proizvođača u sektoru voća i povrća, cvijeća te u stočarskim podsektorima govedarstva, svinjogojstva, konjogojstva, ovčarstva, kozarstva i peradarstva iz Programa potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u sektoru biljne proizvodnje i sektoru stočarstva u 2020. godini.

Cilj Programa je održati zaposlenost te postojeću razinu proizvodnje na malim poljoprivrednim gospodarstvima, zbog osiguravanja kontinuirane opskrbe stanovništva hranom i potpore primarnim proizvođačima uslijed usporavanja gospodarskih aktivnosti uzrokovanih pandemijom virusa COVID-19.
Obavještavamo korisnike da su na AGRONET-u u izborniku „Nacionalne potpore“, podizbornik „Potpora primarnim proizvođačima“ objavljene Odluke za korisnike koji su po predmetnom Programu ostvarili pravo na potporu za određenu Mjeru/Podmjeru.

Odabirom opcije „Preuzmi“ korisnik može vidjeti sadržaj svake pojedine Odluke te se je dužan u roku od 15 dana (do 12. lipnja 2020.) očitovati o prihvaćanju prava i obveza iz Odluke odabirom opcije „Prihvati“.

U slučaju da korisnik ne prihvaća navedena prava i obveze ili se ne očituje u navedenom roku ili zakasni s dostavom očitovanja/prihvaćanja, smatra se da nije prihvatio prava i obveze navedene u Odluci te je dužan vratiti isplaćeni iznos potpore.

Popis korisnika po Mjeri/Podmjeri možete pronaći ovdje.