Obavijest povrtlarima

Meteorolozi najavljuju i dalje nestabilne vremenske prilike. Zbog intenzivnog porasta lisne mase, i povoljnih uvjeta za razvoj i širenje bolesti, potrebno je provesti zaštitu. Zaštitu od plamenjače ( Phytophthora infestans) i koncentrične pjegavosti( Alternaria solani) u rajčici i krumpiru, provesti sa jednim od pripravaka: Ridomil gold MZ PEPITE, Galben C, Fantic M, Acrobat MZ WG, Armetil M  i dr.

U rajčici protiv koncentrične pjegavosti i baršunaste plijesni: Argo, Difcor, Domark 40 ME i dr. U krastavcima protiv plamenjače i pepelnice primjeniti jedan od pripravaka: Ortiva, Zakeo 250  SC, Ridomil gold MZ PEPITE, Pergado MZ  i dr. Protiv lisnih ušiju: Mospilan 20 SP, Mospilan 20 SG, Closer, Teppeki WG ( dozvola na krastavcima, rajčici,paprici).

 

Preporučene pripravke potrebno je primijeniti prema uputama proizvođača. Svako tretiranje je potrebno evidentirati i ambalažu je potrebno zbrinuti na zakonom propisan način.

Podatke o sredstvima registriranim za ovu namjenu, možete pronaći na web stranici Ministarstva poljoprivrede u FIS bazi, putem Internet tražilice http://fis.mps.hr/trazilicaszb/.

 

 

                                                                                Dipl ing. Agr. Zrinka Krpan-Buić

                                                                               E-mail: zrinka.krpan-buic@mps.hr

Pripremi za ispis