Obavijest proizvođačima kukuruza

U tijeku je sjetva kukuruza, kako je kukuruz kultura širokog sklopa zajedno sa nicanjem kukuruza niču nam i korovi, zato je važno na vrijeme izvršiti zaštitu herbicidima. Jedna od mogućnosti je korištenje zemljišnih herbicida za koje je važno da u tlu ima vlage ili da se primjena herbicida izvrši prije najavljene kiše da bi njihovo djelovanje bilo učinkovito.

Zemljišni herbicidi suzbijaju jednogodišnje travne i jednogodišnje širokolisne korove, na višegodišnje korove imaju slabo djelovanje.

Za suzbijanje jednogodišnjih travnih korova ( i nekih širokolisnih) nakon sjetve a prije nicanja moguće je primijeniti slijedeće herbicide: Dual gold 960, Frontier X“, Koban 600, Dost 330 EC, Sharpen 330 EC i dr.

 

Za suzbijanje jednogodišnjih širokolisnih korova mogu se primijeniti slijedeći herbicidi: Merlin, Callisto  480, Pledge 50 WP i dr.

 

Ili se mogu koristiti gotove kombinacije koje suzbijaju jednogodišnje travne i širokolisne korove kao što su: Primextra TZ gold, Lumax, Koban, , Adengo i dr.

 

 

Važno: upotrijebljeno sredstvo za zaštitu bilja koristiti sukladno etiketi priloženoj uz sredstvo, ambalažu zbrinuti na propisan način,, voditi evidenciju o uporabi sredstava za zaštitu bilja.

Marijana Milušić dipl.ing.

Marijana.Milusic@mps.hr

 

Pripremi za ispis