Obavijest povrtlarima!

Dolaskom toplijeg i ljepšeg vremena sa porastom temperatura počinju  pripreme za sadnju povrtnih  kultura. Preporuka je da se preventivno pri sadnji izvrši zaštita od zemljišnih štetnika koji rade izrazite štete na prizemnim i podzemnim dijelovima biljaka.

 

Dozvoljeni granulirani insekticid za primjenu na paprici, rajčici, brokuli, kelju pupčaru, kupusu, kelju,cvjetači, kineskom kupusu, korabi, mrkvi, peršinu, pastrnjaku, cikli, špinatu, lobodi, salati, grahu, grašku, lubenici, dinji, krastavcu, tikvicama, crvenom luku, češnjaku  je FORCE 1,5 G (za zaštitu od žičnjaka i grčica hrušta).

Primjenjuje se u redove za vrijeme sjetve ili sadnje pomoću depozitora za granulirane insekticide u količini 7-10 kg/ha.

 

Mjere zaštite treba planirati i provoditi na vrijeme jer se ovi štetnici aktiviraju s proljetnim zagrijavanjem tla!

 

 Sve poljoprivredne proizvođače upućujemo na redovito praćenje Fitosanitarnog informacijskog sustava (FIS) pri Ministarstvu poljoprivrede (mps.hr), svakako prije primjene bilo kojeg sredstva za zaštitu bilja dopuštenog za profesionalnu primjenu radi moguće promjene u registraciji (http://fis.mps.hr./trazilicaszb/).

 

 

Marijana Lemić, mag. ing. fitomedicine
e-mail: 
Marijana.Lemic@mps.hr

Pripremi za ispis