Obavijest poljoprivrednicima !

Iako na području Bjelovarsko-bilogorske županije za sada nije najavljen odvoz otpadne ambalaže od sredstava za zaštitu bilja,  potrebno je obavijestiti poljoprivrednike da je radi mjera opreza zbog pandemije virusa COVID-19. , tvrtka CIAK d.o.o  zbog mjera opreza do daljnjeg obustavljaju planirane akcije prikupljanja.

 

Podsjećamo posjednike otpadne ambalaže sredstva za zaštitu bilja  koji sakupe više od 100 kg iste , da se mogu se javiti direktno tvrtki CIAK d.o.o. kontakt broj: 0800 0003 ili 01/3463-521 ili e-mail: ekologija@ciak.hr) , koja u  tom slučaju dolazi obaviti odvoz ( no ni ta mjera za sada nije preporučena, dok se ne popravi situacija).

 

Također obavještavamo poljoprivrednike koji do sada nisu obavili izobrazbu za administrativno produženje valjanosti iskaznice, da se mogu pridržavati dolje donesene odluke.

ODLUKA O PROGLAŠENJU ZAKONA O DOPUNI ZAKONA O ODRŽIVOJ UPORABI PESTICIDA (NN 32/2020)

„Uslijed posebnih okolnosti odnosno događaja ili određenog stanja koje se nije moglo predvidjeti i na koje se nije moglo utjecati, a koje ugrožava život i zdravlje građana, imovinu veće vrijednosti, znatno narušava okoliš, narušava gospodarsku aktivnost ili uzrokuje znatnu gospodarsku štetu, moguće je da ovlaštene pravne i fizičke osobe za provedbu izobrazbe na zahtjev obveznika izobrazbe administrativno produže valjanost iskaznice na dodatnih šest mjeseci, bez pohađanja dopunske izobrazbe.“

 

 

                                                                               Jadranka Berić  dipl .ing. zaštite bilja

                                                                                  E-mail: Jadranka.Beric@mps.hr

Pripremi za ispis