DEMO – DOGAĐAJ

Dana 05.veljače 2020. (srijeda), s početkom u 17:00 sati održan je demonstracijski događaj pod nazivom „Tehnologija pčelarenja“, u prostorijama Osnovne škole Antuna Mihanovića u Osijeku, uz aktivno sudjelovanje svih demo-farmera, inovacijskih aktera i svih ostalih polaznika.

 

         

Treba podsjetiti da je demonstracijski događaj organiziran u okviru projekta NEFERTITI (Networking European Farms to Enhance Cross Fertilisation and Innovation Uptake through Demonstration)koji je financiran sredstvima iz programa za istraživanje i inovacije Europske unije Horizon 2020 u okviru ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava br. 772705. Unutar projekta postoji 10 tematskih mreža i regionalnih podmreža (HUB-ova). Smisao projekta je stvaranje dodatne vrijednosti kroz razmjenu znanja i iskustava, poticanje prijenosa inovacija, razvoj peer to peer učenja te rad na boljoj povezanosti mreža između poljoprivrednih gospodarstva diljem Europe.

 

Glavni cilj demo događaja je bio upoznati pčelare sa važnosti pravovremenog provođenja određenih apitehničkih zahvata u funkciji održavanja dobrog, proizvodno- biološkog stanja pčelinje zajednice. To je jedini odgovor na direktne i indirektne klimatske promjene koje utječu na ovu proizvodnju.

Posebna zahvala gospodinu Slavku Stojanoviću, predsjedniku pčelarske udruge „Pčela“ Osijek na organizaciji i provedbi spomenutog demo-događaja.

Igor Petrović dipl. ing. agr.

Član HUB 10

Pripremi za ispis