Prijenos znanja i uvođenje inovacija u poljoprivredi budućnost su naše poljoprivrede

Ministrica poljoprivrede, gđa Marija Vučković danas je održala radni sastanak u Upravi za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva (bivšoj Hrvatskoj poljoprivredno-šumarskoj savjetodavnoj službi). Sastanku je nazočio pomoćnik ministrice Zdravko Tušek sa suradnicima, načelnicima Sektora te Voditeljima područnih službi u županijama.

 

 

Poljoprivredni savjetnici, djelatnici Uprave, kontinuirano provode informiranje, obrazovanje i savjetovanje poljoprivrednih proizvođača u pogledu usvajanja novih agrotehničkih vještina, preradi i trženja poljoprivrednih proizvoda, te mogućnostima ostvarivanja potpora iz raznih programa Ministarstva poljoprivrede.

Na sastanku je između ostalog istaknuto kako će se savjetnici u narednom periodu intenzivnije usredotočiti na uvođenje digitalizacije u poljoprivredi, bržoj i boljoj komunikaciji u smislu uvođenja novih kanala komunikacije i aplikacija, na rad sa mladim poljoprivrednicima, uvođenje inovacija u poljoprivrednu proizvodnju, posebno s naglaskom potpore poljoprivrednicima  koji rade u potpomognutim područjima, te područjima s otežanim uvjetima gospodarenja.

Ministrica je iskoristila priliku te je pozdravila  poljoprivrednike korisnike IAKS mjera ruralnog razvoja koji su u Upravi nazočili obaveznoj edukaciji na temu Prakse u ekološkom uzgoju. Tom prigodom istaknula je važnost cjeloživotnog učenja  u poljoprivredi, usvajanja novih znanja  vještina te uvođenja inovacija u poljoprivrednu proizvodnju s ciljem podizanja konkurentnosti, stvaranja višeg dohotka u poljoprivredi, te ukupnog razvoja poljoprireede i ruralnih prostora.

 

 

 

               Barbara Sente, bacc. menadžmenta