2. Jesenski festival u Plitvičkim dolinama

U dane vikenda, 12. i 13. listopada 2019., u općini Rakovica, na Plitvice Art Farmi održan je drugi po redu Jesenski festival. Manifestacija je organizirana s ciljem promocije autohtonih proizvoda i naglaskom na kraljicu jeseni – bundevu te prirodnih ljepota kraja i cijele regije. Posjetitelji, njih oko 800 uživali su u bogatoj ponudi domaće hrane, izložbama, radionicama, nagradnim igrama i zabavnom programu.

Na manifestaciji je Ministarstvo poljoprivrede sudjelovalo kao suorganizator, uz Turističku zajednicu općine Rakovica i tvrtku Plitvice Art Farm.

Na info štandu Ministarstva poljoprivrede brojni zainteresirani posjetitelji su dobili potrebne informacije vezane za mjere ruralnog razvoja, pokretanje dopunske djelatnosti, upisnik poljoprivrednika i upisnik OPG-ova te IAKS Mjere.

 

 

Poljoprivredni proizvođači koji su izlagali i prodavali svoje proizvode su također dobili potrebna saznanja vezana za novine u Upisniku proizvođača i OPG-ova te najvažnije informacije o mjerama iz Programa ruralnog razvoja. U pripremnim aktivnostima uoči održavanja manifestacije dobili su korisne informacije o označavanju poljoprivrednih proizvodima i potrebnim evidencijama kao i mogućnostima izravne prodaje vlastitih poljoprivrednih proizvoda.

 

 

Ljubica Magdić, struč. spec. ing. agr.