20. izbor najuzornijih hrvatskih seoskih žena

U subotu, 13. listopada 2019 godine u gradu Ozlju je održan 20. Izbor najuzornije hrvatske seoske žene.

Natjecalo se 20 žena iz 15 županija. Svaka od njih upoznala je članove žirija sa svojim načinom života te predstavila proizvode sa svojeg OPG-a, a posjetitelji prepune dvorane osnovne škole Slave Raškaj imali su priliku kušati razne delicije.

Članovi žirija koje je predvodio pomoćnik ministrice,g. Zdravko Tušek,  imali su izuzetno težak zadatak te su o rezultatima izbora zaista odlučivale nijanse.

Manifestaciju je otvorila ministrica poljoprivrede, gđa. Marija Vučković, te je istaknula :

“Izbor najuzornije seoske žene izuzetno je važna tradicionalna manifestacija kojom svake godine odajemo i više nego zaslužena priznanja ovim svestranim, impresivnim i predivnim ženama. Njihova angažiranost i doprinos zajednici je vrijedan divljenja. Za mene ste sve pobjednice, ponos hrvatskog sela i cijele Hrvatske!“

Titulu najuzornije ponijela je gđa Svetlana Bastalić iz Virovitičko-podravske županije, titulu prve pratilje gđa Snježana Dianežević iz Zagrebačke županije, a titulu druge pratilje gđa Marijana Podrug iz Šibensko-kninske županije. Organizatori su ove godine po prvi puta dodijelili i dvije posebne nagrade za humanitarni rad i nesebično davanje gđi Jakici Cetinić iz Dubrovačko-neretvanske županije i gđi Violeti Čapo iz Virovitičko-podravske županije.

Čestitke svim hrvatskim seoskim ženama koje su se natjecale. One su ponos i dika cijele Hrvatske. Čestitke i svim onim ženama  koje se nisu natjecale a zaslužuju divljenje. Upravo njih pozivamo da se prijave na 21. Izbor najuzornije hrvatske seoske žene koje će se sljedeće godine održati u Virovitičko-podravskoj županiji.

 

Barbara Sente, bacc. menadžmenta

 

Pripremi za ispis